Blog

Naast coachen en het geven van trainingen en lezingen geniet ik ontzettend van schrijven. Van kinds af aan schrijf ik al verhalen. Op deze pagina vind je mijn LinkedIn blogs. Ik schrijf over heel uiteenlopende zaken, die toch een gemene deler hebben. Ik zou zeggen: ontdek en geniet ervan!

Wat is dyslexie?

Dyslexie? Dyslectie? Disleksie? Dislexie? Dysleksi?

Waarom zo’n moeilijke naam en ingewikkelde schrijfwijze?

 

Ik zie zoveel verschillende manieren voorbijkomen waarop het woord dyslexie geschreven wordt. Als zelfs mensen die niet dyslectisch zijn al niet weten hoe ze het woord correct schrijven hoe moeten mensen die wel dyslectisch zijn dit dan correct schrijven? Ingewikkeld dus!

Lees verder »

Dyslexie wat kun je eraan doen? Is een medicijn de oplossing?

Onlangs sprak ik op LinkedIn Nienke Konings over onze dyslexie. Beiden hoogopgeleide dames. Beiden ons onzeker gevoeld over onze capaciteiten. Nienke gaf aan: “mijn levensmissie is het vinden van een medicijn voor dyslexie, wetende dat het erfelijk is en ik hoop dat nieuwe generaties beter kunnen worden begeleid. In eerste instantie dacht ik: “een medicijn? Nee waarom? Zelf vind ik dat er geen medicijn hoeft te komen omdat dyslexie naast de uitdagingen met o.a. lezen en schrijven ook voor voordelen zorgt. Voor onze creativiteit. Voor ons denken in verbanden. En nog zoveel meer dingen.

Lees verder »

Groeien in zelfvertrouwen? Het brein is de sleutel!

Zelfvertrouwen? Het liefst zou je jouw kind een enorme dosis meegeven! Was het maar zo simpel. Zal ik je wat verklappen? Zo moeilijk is het niet, als we de sleutel maar weten te vinden. De sleutel, dat is het brein. Onze hersenen zijn elastisch en daardoor is verandering mogelijk. Yes!

Lees verder »

Als dyslexiecoach help ik dagelijks kinderen en volwassenen met dyslexie, zodat zij kunnen groeien in hun zelfvertrouwen.

 

De werking van de hersenen, oren en ogen leren kennen is daarbij één onderdeel van de punten waar ik me op focus. Als je niet weet hoe je informatie verwerkt sta je eigenlijk al 1-0 achter. Hoe beter je jouwzelf begrijpt en dus meer weet over de oorzaak van dyslexie, hoe makkelijker het wordt om de dyslexie te accepteren en er de positieve kanten van te kunnen ervaren. Dat is dan ook meteen mijn grootste les geweest: investeren in persoonlijke ontwikkeling!

Lees verder »

Lockdown, thuisonderwijs en dyslexie

“VOOR ONS IS DEZE LOCKDOWN EEN CADEAU, WE HEBBEN EEN DOLGELUKKIG DYSLECTISCH KIND THUIS! MAAR HOE GAAT HET STRAKS ALS ALLES WEER ‘NORMAAL’​ IS?”

 

Ik zit thuis aan de keukentafel en er malen veel gedachten door mijn hoofd. Vele ouders heb ik de afgelopen weken telefonisch en online gesproken. Dat ouders in deze periode op zoek zijn naar hulp bleek uit mijn webinars. De afgelopen weken heb ik de webinars: ‘Thuisonderwijs & dyslectisch? Van frustratie naar ontspanning’ en ‘Dyslexie anders bekeken: de 20 onderbelichte kenmerken’ gegeven. Bij beide een hoge (online) opkomst. Zowel ouders die weten dat hun kind dyslectisch is als ouders die het vermoeden van dyslexie bij hun kind hebben. Ze spraken hun zorgen uit. Worstelden met de situatie. Zorgen over hun kinderen. “Ik wist al dat het niet lekker liep op school en nu zie ik met mijn eigen ogen waar mijn dyslectische dochter precies op vastloopt. Nu begrijp en voel ik waar de frustratie van mijn kind vandaan komt.”

Lees verder »

VERMOEDEN VAN DYSLEXIE

 

Loodzwaar. Boosheid. Stress. ‘Ik zie nu thuis dat mijn kind het wél kan. Doordat ik veel voorlees. Ik begrijp nu ook waarom het er op school niet uit komt en het mijn kind veel frustratie geeft. In de familie komt dyslexie voor. Zou het bij mijn kind dan toch dyslexie zijn?’

Lees verder »

Thuisonderwijs & dyslectisch? Van frustratie naar ontspanning.

 

LEF online huiskamersessie met 10 praktische en eenvoudig toepasbare tips.
 

Daar gaan we weer! Maar nu even niet. Vakantie! Feestdagen anders dan anders. Hoe gaan we het straks na de vakantie weer allemaal aanpakken? Thuisonderwijs. Zelf thuis aan het werk. Het huishouden. Alle ballen hoog dus. Je wilt er liever nog niet over nadenken maar toch maakt het je ongerust. In maart had je de eerste ervaring met thuisonderwijs. Soms ging het goed en soms ook niet. Deze keer gaat het anders! Je wilt jouw kind zo graag helpen maar weet niet HOE?!

Lees verder »

De jungle genaamd: middelbare school

 
Vol intrinsiek zelfvertrouwen naar de middelbare school met LEF!

 

Onzekere factoren

Hoe gaan ze op de nieuwe school om met dyslexie? Welke begeleiding krijg je? Van welke hulpmiddelen mag je gebruikmaken. Onzekere factoren.

Lees verder »