Tegen kinderen die ook dyslectisch zijn wil ik zeggen: GEWOON DOEN!

Lachend kwam ze mijn praktijk binnen na een lange rit vanuit Drenthe. Om persoonlijk kennis te maken kwam ze, samen met haar moeder, half februari voor de eerste coachsessie naar mijn praktijk in Altforst. De vervolgsessies waren online. Ze wilde heel graag het traject samen in mijn praktijk afronden.

 

Nadat we samen haar stappen met arretjescake, perensap en cadeautjes gevierd hadden vroeg ik haar of ze zich kon herinneren hoe ze zich voor het traject voelde. Ze zei: “Ik was verdrietig, boos en onzeker over mezelf. Ik durfde niet zo goed vragen te stellen maar kon daardoor ook niet verder.”

 

‘En hoe voel je je nu?’ “Ik voel me blij, zelfverzekerd, ik durf iets te vragen. Naar de juf te gaan. Een vraag te stellen aan de juf én aan mijn tafelgenootjes die ook mijn vriendinnen zijn.”

 

Vervolgens vroeg ik wat er veranderd was: “Ik voel me nu door de juf begrepen. Ze komt nu ook naar mij en ziet het wanneer ik hulp nodig heb. Ik ben mijn gevoel gaan volgen en ik ben met de poppetjes met mijn gedachten aan de slag gegaan. Ik heb geleerd om dingen te doen. Als ik bijvoorbeeld een toets heb en ik heb geleerd maar ik twijfel of ik het wel kan, dan denk ik aan de poppetjes en dan snap ik het weer. Ik vertrouw dan op de kat (positieve/helpende gedachte).”

 

Ik vroeg haar of ze nog een tip had voor kinderen, die net als haar niet zo’n fijne herinnering hebben aan de dyslexiebehandeling, en daardoor geen dyslexiecoaching willen. “Gewoon doen!”, zei ze met een big smile. “De coaching was helemaal niet moeilijk en als je het gedaan hebt dan begrijp je de dyslexie ook en kun je doorgaan. Ik heb nu meer rust gekregen doordat ik dyslexie begrijp en vanuit ontspanning, met plezier kan leren!” —

 

“Over Leoniek”: ik ondersteun kinderen en hun ouders bij het begrijpen van en leren omgaan met dyslexie om te groeien in zelfvertrouwen. Al 32 jaar ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie en sinds enkele jaren ook expert. Ik help kinderen met dyslexie en hun ouders om ervoor te zorgen dat:

 

  • ze zichzelf en hun gedrag beter leren begrijpen,
  • ze weten wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze nog meer en bewuster in kunnen zetten en
  • leren hoe ze hun omgeving (ouders, leerkrachten, collega’s, familie, vrienden, etc.) uit kunnen leggen wat ze nodig hebben en wat ze toevoegen.
  •  

    Zo ontstaat er ruimte om weer positieve ervaringen op te bouwen, in te zien hoe waardevol jouw kwaliteiten zijn en voor wederzijds begrip.

     

    Ben je geïnteresseerd geraakt en ben je benieuwd of ik jou of jouw kind kan helpen in de omgang met dyslexie én het groeien in zelfvertrouwen. Vraag dan een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Mail naar leoniek@lefdyslexie.nl of bekijk hier mijn gratis online training.