Leoniek coach, trainer en spreker

Korte Bio

Geboren in 1989, opgegroeid in Altforst, woonachtig in Den Bosch. Master Financial Economics afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen, bij Sonnevelt Opleidingen de opleiding tot kindercoach en bij de KPC Groep de opleiding tot dyslexiecoach. Bovenal: ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie.

 

De leeuw

De leeuw speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het verwijst naar mijn sterrenbeeld en mijn naam (LEOniek). De leeuw staat echter vooral symbool voor de kracht die ik gevonden heb en die ik ieder ander gun.

In vogelvlucht

Na ruim 4 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt besloot ik mijn carrière in te ruilen voor het volgen van mijn passies coaching, voeding en de wetenschap van het anders denken (de neurowetenschappen). Mijn kernkwaliteiten liggen op het vlak van begeleiden en motiveren. Ik help dyslectici hun brein te begrijpen. Dit stelt ze in staat om de sociaal-emotionele aspecten als faalangst, een laag zelfvertrouwen en zelfbeeld aan te pakken.

Ik luister en observeer zonder te oordelen en gebruik daarbij mijn hoogsensitiviteit als kracht. Ik hou van reizen, dansen, goed eten en fijn gezelschap. De mens fascineert mij, zoals alles in de natuur mij fascineert. De kracht en de puurheid zijn overweldigend, maar laten je op hetzelfde moment zien dat je krachtiger bent dan je denkt.

"Door de gesprekken met Leoniek, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen waardoor we onze zoon nu beter kunnen helpen"

Emelia en Martijn

Puur

Ik zie de wereld als een plek die we als mensen met elkaar delen. Mensen met verschillende achtergronden, culturen en type breinen. Het gaat niet om wie je bent, maar om hoe je in het leven staat. Als je weet wie je bent kun je ook je eigen kwaliteiten en krachten volledig omarmen en hiermee aan de slag gaan. De wereld is mooi. Net als jij.

Veranderen doe je zelf

Echte verbinding creëer je pas als je je over durft te geven. Aan jouw eigen kwetsbaarheid en aan die van de ander. Het is eng om je hart te openen en de zachte kant aan de oppervlakte te laten komen, maar het is het waard. Een ander kun je niet veranderen. Wat je wel kunt veranderen zijn jouw eigen verwachtingen, ideeën en manier van communiceren van - en met anderen.

Mijn eigen dyslexie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hele leven al bezig ben met dit onderwerp. Ik ben tegen onbegrip aangelopen, heb getwijfeld aan mijzelf en aan dat wat ik kan. Het zijn de redenen geweest dat ik mij verdiept heb in het dyslectische brein. LEF verbindt persoonlijke ervaring met wetenschappelijk onderzoek en helpt mensen om hun eigen dyslectische brein en de mogelijkheden die het biedt beter te begrijpen.

Ik heb geleerd dat een open blik naar binnen zelfkennis en daarmee zelfacceptatie brengt. Nu ik zie welke mogelijkheden dyslexie te bieden heeft treed ik de uitdagingen in mijn leven met open vizier tegemoet. En heb ik mijn prestatiedrang omgezet in levensgeluk. En als ík dat kan. Dan kan jij dat ook. Ik neem je graag mee op de weg naar zelfkennis en zelfverzekerdheid.

"Onze zoon is dyslectisch, en ik kan bevestigen dat zelfvertrouwen inderdaad een heel belangrijk aspect is, door te focussen op waar mijn zoon wel goed in is en door zijn inzet te belonen. Zelf zegt hij: "Ik word toch profvoetballer of tennisser, dus dan maakt spelling niet uit."

Anke

Meer over Leoniek?

Volg me ook op Instagram. Of schrijf je in voor mijn blog. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dyslexie en lees je de mooiste persoonlijke verhalen van mensen die er net als jij, jouw zoon, dochter, partner etc. soms mee worstelen.