Over Leoniek

Je wilt dat de dyslexie niet langer zorgt voor onzekerheid, schaamte en faalangst.

 

 

Je bent een ouder van een kind met dyslexie en worstelt met de sociaal-emotionele problemen die zich uiten in het gedrag of de emoties van jouw kind.

Je vindt het lastig om met dit gedrag om te gaan, weet niet wat de juiste manier is, vraagt je af hoe je dit aan kunt pakken. Je wilt hulp zodat er weer ontspanning en rust komt, ruimte om te geloven in jezelf en de dyslexie te accepteren.

Omdat ik zelf dyslectisch ben kan ik me volkomen voorstellen dat dit zowel voor jou als ouder én jouw kind, veel energie kost en dat dit invloed heeft op de sfeer thuis.

 

 

 

Ik ben Leoniek en ik leer ouders hoe ze hun kind met dyslexie begrijpen en ondersteunen zodat ze groeien in zelfvertrouwen.

 

Al 31 jaar ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie en sinds enkele jaren ook expert. Ik help kinderen met dyslexie én hun ouders om ervoor te zorgen dat:

  • ze zichzelf en hun gedrag beter leren begrijpen,
  • ze weten wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze nog meer en bewuster in kunnen zetten en
  • leren hoe ze hun omgeving (ouders, leerkrachten, familie, vrienden, etc.) uit kunnen leggen wat ze nodig hebben en wat ze toevoegen.

Zo ontstaat er ruimte om weer positieve ervaringen op te bouwen, in te zien hoe waardevol jouw kwaliteiten zijn en voor wederzijds begrip.

 

Ook help ik ouders van kinderen met dyslexie bij het ontdekken wat hun kind nodig heeft om zich meer ontspannen te voelen en het intrinsieke zelfvertrouwen weer een boost te geven.

 

Ik luister en observeer zonder te oordelen en gebruik daarbij mijn hoogsensitiviteit als kracht. Ik houd van het buitenleven op onze boerderij, reizen, dansen, hardlopen, lekker eten en fijn gezelschap.

Werk 1-op-1 met mij

Mijn eigen dyslexie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hele leven al bezig ben met dit onderwerp. Ik ben tegen onbegrip aangelopen, heb getwijfeld aan mijzelf en aan dat wat ik kan. Het zijn de redenen geweest dat ik mij verdiept heb in het dyslectische brein.

Ik ontdekte dat ik niet de enige was die met dyslexie aanliep tegen sociaal-emotionele problemen. Diverse ouders en volwassenen gaven aan dit ook bij hun kind of zichzelf te ervaren. Daarnaast ontdekte ik dat deze ouders en volwassenen niet wisten wat dyslexie precies is. Wat er allemaal bij dyslexie hoort. Wat de kenmerken zijn.

 

Het leek me fantastisch én nodig om met deze punten aan de slag te gaan. Om die reden wilde ik nog meer wetenschappelijke kennis vergaren over dyslexie en daarnaast investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Dit heeft gemaakt dat ik naast kind- en oudercoach inmiddels ook gecertificeerd Dyslexiecoach ben en de opleidingen Dyslexie & Hoogbegaafdheid en Speltherapie heb gevolgd.

 

Ik ben mijn eigen praktijk gestart omdat ik kinderen en hun ouders op maat wil coachen waarbij mijn eigen ervaringen, opgedane kennis en vaardigheden bij elkaar komen. Iedere dag ben ik dankbaar dat ik kinderen en hun ouders geheel op maat mag helpen.

Ik zie ze groeien in hun zelfvertrouwen en de acceptatie van hun dyslexie wat maakt dat ze vanuit ontspanning verder kunnen ontwikkelen.

Lieve ouders, jullie zijn niet alleen.

 
Er zijn heel veel ouders die hun kind met dyslexie zien worstelen. Allen willen ze niets liever dan dat hun kind gelukkig is, vanuit ontspanning kan leren en zelfverzekerd is.

 
Ik bied begeleiding die volledig op maat is. Ik begeleid jouw kind en jou naar meer begrip voor elkaar, zelfvertrouwen en acceptatie.

 
Ik heb al veel kinderen op een speelse en ontspannen manier mogen helpen om aan zichzelf te werken. Ouders geven terug dat de coaching veel inzichten geeft en dat puzzelstukjes op zijn plaats vallen waardoor ze hun kinderen zien groeien. Dit verandert niet alleen het leven van hun kind maar ook van het gezin op een positieve manier. Kinderen geven aan dat ze het leuk vonden om samen aan de slag te gaan en dat het ze meer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Ben jij er klaar voor om de negatieve gevoelens om te gaan zetten in positieve gevoelens, wederzijds begrip, zelfvertrouwen en acceptatie?

 

Ja ik ben er klaar voor!

“Onze dyslectische zoon heeft een coaching traject gevolgd bij Leoniek. Voordat hij aan het traject begon was zijn zelfvertrouwen ver te zoeken en liep hij volledig vast op de middelbare school. Hij had een grote weerzin tegen school en alles wat daarmee te maken had. Door het op maat gesneden coaching traject van Leoniek is zijn begrip van zijn dyslexie en hoe dat werkt in zijn hoofd enorm verbetert. Leoniek legde ook de nadruk op zijn deels daarmee samenhangende kwaliteiten. Wat hem een enorme boost gaf in zijn zelfvertrouwen. Hij heeft verder geleerd om aan te geven, met name op school, waar hij behoefte aan heeft en om zijn stress voor toetsen onder controle te houden. Al met al een zeer waardevol traject.

 

De warme persoonlijkheid van Leoniek heeft hier een grote bijdrage aan geleverd, haar begrip voor zijn situatie en haar eigen ervaring maakten dat mijn zoon graag naar dit coaching gesprek ging ook al was het 5 kwartier rijden van huis. Wat wij als ouders erg prettig vonden was de uitgebreide verslaglegging van Leoniek over iedere sessie en de interesse in onze zoon. Wij zijn Leoniek zeer dankbaar voor haar bijdrage aan de mentale groei van onze zoon.”

Karin - moeder