Dyslexie

 

'Dyslexie is waardevol als je zelf in balans bent, is dat niet het geval dan heeft het effect op jou, op jouw leven.'

Jouw kind gaat naar groep 3. Het leert o.a. lezen, schrijven en spellen. Langzaam zie je jouw kind veranderen. Het intrinsieke zelfvertrouwen dat jouw kind tot dat moment opgebouwd had werd als gras onder zijn voeten weggemaaid. Op school ligt de focus op de 'leerproblemen' van jouw kind. En bij de dyslexiebehandeling ligt de focus op taal.

 

Je ziet dat het vrije en zorgeloze gevoel bij jouw kind afneemt. Dat het gaat focussen op wat anderen wel kunnen en hij niet kan. Jouw kind wil er ook bij horen. Niet ‘anders’ zijn. Gezien worden!

 

Dus, wat doet het nu?! Alles om maar in dat ‘hokje’ te passen. Je gunt jouw kind persoonlijke ontwikkeling. Te leren wie hij is. Hoe zijn hersenen werken. Wat zijn kwaliteiten zijn. Leert hoe het zijn omgeving mee kan nemen in wat hij denkt, hoort, ziet en voelt.

 

“Kies je kracht, laat de schaamte achter je.”

Ben Foss

Ik ben ervan overtuigd dat hulp op jonge leeftijd veel ‘schade’ kan voorkomen. Een investering die jouw kind in de rest van zijn leven veel gaat opleveren! Waarom pas als volwassene wonden helen als het ook al als kind kan?

 

Dit staat haaks op de huidige benadering, vaak gaan we pas op volwassen leeftijd met onszelf aan de slag. Je raast maar door, de verwachtingen worden hoger en ook het stresslevel. Met stress die zich uit door vast zittende schouders, nek- en/of rugklachten. Met onzekerheid en schaamte. Je raakt steeds verder van wie je van nature bent en weet niet meer wie jij werkelijk bent. Wat jij wilt, wat je voelt en wat je denkt.

 

Lieve ouder, ik nodig je uit om even stil te staan bij wat je jouw kind gunt. Voelt het zich werkelijk vrij om zijn volle potentieel te laten zien en mogen ontplooien?

 

Veel beroemde mensen hebben laten zien wat er juist door hun dyslexie mogelijk was. Ik heb ze gebundeld in het e-book de ‘Dyslexie Wall of Fame’ hier gratis te downloaden.

 

Bekende en beroemde mensen met dyslexie.

“Zodra mensen met dyslexie in hun kracht staan en hun aangeboren intelligentie herkennen komen zij sterker in het leven te staan. Als je bedenkt dat 35% van de ondernemers, 40% van alle selfmade miljonairs en 1 op de 2 NASA wetenschappers dyslexie heeft, dan begrijp je dat dyslexie niet alleen een beperking is, maar ook zo zijn voordelen biedt.

Denk aan mensen als Richard Branson, Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Albert Einstein… allemaal mensen met dyslexie. Allemaal mensen die de wereld veel gegeven hebben. Als je je daar bewust van bent dan zie je dat dyslexie je niet beperkt, maar dat het je juist heel veel andere mogelijkheden geeft.”

naar: The True Gifts of a Dyslexic Mind, door Dean Bragonier