Tip onderwijs - vroeg me om voor hun 5k+ onderwijsprofessionals en ouders een blog te schrijven over dyslexie! Ik hoop hiermee vele onderwijsprofessionals in het PO en VO én ouders te mogen inspireren 💜

- Lees verder

 

 

 

 

Had ik maar dyslexie de podcast - Hoe belangrijk is de rol van ouders bij de ondersteuning van een dyslectisch kind? Daarover gaan Steven en Leoniek in gesprek. Leoniek Janssen Steenberg is oprichter en eigenaar van LEF Dyslexie en helpt kinderen en hun ouders om dyslexie beter te begrijpen en zo te groeien in zelfvertrouwen.

- Luister op Spotify

 

 

Radio Aalsmeer -

Ik was te gast in het radioprogramma Echt Esther op Radio Aalsmeer.
Daarin sprak ik met presentator Esther Sparnaaij 🎙️📻: ‘Leoniek vertelde over haar ervaringen met dyslexie gedurende haar hele leven. Maatschappelijk wordt dyslexie vaak als zwakte gezien, maar Leoniek weet er juist kracht uit te halen.

 

Luister vooral even terug om haar tips mee te nemen in de begeleiding van jouw kind of om gewoon te leren over dyslexie.'

- Lees verder

 

 

 

 

 

Balans Magazine -

“'Sommige uitdagingen zijn er nu eenmaal en een ander kun je niet veranderen, wel jezelf. Ik vind het heel goed om in oplossingen te denken omdat je daarmee vooruitgang boekt.'

In 2019 en 2020 werkte Leoniek als ervaringsdeskundige mee aan de Balans Dyslexietour. En als kindercoach helpt zij kinderen met dyslexie, en hun ouders, te groeien in hun zelfvertrouwen. Dat dit hard nodig is, weet ze uit eigen ervaring. Zelf kreeg ze in 5-vwo de diagnose dyslexie.

'Met de coachsessies die ik geef, zie ik dat niet alleen de kinderen veranderen maar ook de gezinsverhoudingen. Als het kind meer zelfvertrouwen heeft, ervaren de ouders meer ontspanning en rust.'”

- Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

PO Magazine -

“In bijna iedere klas zit wel een leerling met dyslexie. Dyslexie betekent letterlijk: beperkt lezen. Waaraan herken je dyslexie en hoe ga je er in de klas mee om? PrimaOnderwijs ging in gesprek met Leoniek Janssen Steenberg, ervaringsdeskundige en dyslexiecoach.”

- Lees verder

 

 

Dromen realiseren en zelfliefde Podcast - Leoniek en Nicole in gesprek over de invloed van faalervaringen op hoe een kind met dyslexie over zichzelf denkt, waarom het zo belangrijk is om aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van een kind te werken, hoe jij als ouder een voorbeeld bent voor jouw kind en dat je als ouder mag blijven vertrouwen op jouw onderbuikgevoel!

- Luister op Spotify

 

 

 

 

 

 

Mindfulness voor ouders Podcast -

“Wat is Dyslexie? In de podcast aflevering ”Overprikkeling bij Dyslexie” bespreek ik samen met Leoniek Janssen Steenberg, Dyslexie Coach, onze ervaringen en geven we inzichten in Dyslexie en wat Mindfulness kan betekenen om tot ontspanning te komen om overprikkeling tegen te gaan.”

- Luister op Spotify

 

SOSU Den Bosch -

Leoniek Janssen Steenberg heeft haar eigen bedrijf opgezet: LEF Dyslexie. We werden uitgenodigd voor een meeting bij haar thuis over hoe zij als ervaringsdeskundige anderen helpt hoe ze om kunnen gaan met hun dyslexie.

Het is haar missie om het begrip rondom dyslexie te vergroten. Te voorkomen dat mensen, met name kinderen, hun hele leven last blijven houden van gevoelens van onzekerheid, een negatief zelfbeeld, schaamte, paniek, boosheid, frustratie, faalangst, zich dom en anders voelen.

Leoniek helpt hen te groeien in hun zelfvertrouwen. Ze helpt de kinderen zichzelf te leren kennen en begrijpen (manier van informatieverwerking) en hun kwaliteiten te ontdekken.

- Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

Miranda Endhoven Podcast - Dit voelt voor mij als een hele persoonlijke podcast, ik praat namelijk met Leoniek over dyslexie. Dyslexie heeft mij heel erg tegen gezeten op de middelbare school en ik ben benieuwd wat er nu veranderd is in dat opzicht. Is er meer begeleiding? Ook hebben we het over de vaardigheden die bij dyslectici sterker ontwikkeld zijn, wat dyslexie precies is en hoe je het kunt herkennen bij jouw kind. Veel persoonlijke verhalen, maar ook een duidelijke uitleg.

- Luister op Spotify

 

 

 

 

 

De Leukste Kinderen -

“'Enige tijd geleden las ik een artikel van Leoniek van LefDyslexie De titel trigger de mij gelijk: de drie grote problemen die de meeste kinderen en volwassenen met dyslexie hinderen. Drie problemen die soms nog te weinig bekend zijn. Dyslexie gaat vaak gepaard met meer dan alleen de uitdaging met lezen en schrijven.  Leoniek heeft de afgelopen jaren veel kinderen succesvol mogen begeleiden en zag drie gemeenschappelijke problemen waar veel kinderen last van hadden.'”

- Lees verder

 

De Gelderlander -

Dyslexiecoach Leoniek Janssen Steenberg (31) uit Altforst hoopt dat de beroemdheden kinderen inspireren. En dan vooral de leerlingen die nu hun eindexamens hebben gedaan, en misschien nog een herexamen moeten doen.

- Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

Opvoed Show Podcast - We staan aan het begin van de kinderboekenweek en daarom geef ik in deze aflevering aandacht aan lezen. We gaan dieper in op waarom lezen zo belangrijk is en hoe je lezen meer kunt incorporeren in het dagelijks leven. En wat is leesrijpheid precies? Ik heb hiervoor Leoniek Janssen Steenberg van "Lef Dyslexie" uitgenodigd om samen met mij dieper op dit onderwerp in te gaan. Leoniek is kindercoach, dyslexiecoach en ervaringsdeskundige als het gaat om omgaan met dyslexie. Ze focust op het groeien van het zelfvertrouwen bij kinderen met dyslexie en kijkt juist naar de mogelijkheden die dit met zich meebrengt in plaats van alleen maar te kijken naar de uitdagingen die kinderen met dyslexie ervaren.

- Luister op Spotify

 

Dyslexie & school, niet altijd een makkelijke combinatie.

 

ABCopschool - vroeg me om voor hun 5k+ onderwijzers en ouders een blog te schrijven over dyslexie! Ik hoop hiermee vele leerkrachten, onderwijzers, intern begeleiders, ouders en schoolleiders in het PO en VO te mogen inspireren 💜

- Lees verder

 

 

Radio Aalsmeer - Ik was te gast in de Live Radio uitzending Echt Wel.

Daarin sprak ik met presentatoren Esther Emmely Gons en Sem van Hest en sidekicks Linde en Yfke over onze dyslexie, het als dyslect groeien in zelfvertrouwen, het begrijpen en ermee leren omgaan én hoe ik nu kinderen en hun ouders help zodat ook zij lekker in hun vel komen te zitten, vanuit plezier en rust.

Maar dat is lang niet alles.

- Luister nu

 

 

De Maas & Waler -

De Maas&Waler dat ben ik: Leoniek Janssen Steenberg. Leoniek vertelt over haar dyslexie. Al vanaf haar jeugd wilde ze niet anders zijn dan anderen, bijvoorbeeld op school, en probeerde ze zich aan te passen.

- Lees verder