Het gaat om de ervaring van de ouders en kinderen die ik coach!

vermoeden dyslexie

Ik deel graag ervaringen van ouders en volwassenen die al een coachtraject bij mij hebben gevolgd. Vanzelfsprekend ben ik zelf ook super enthousiast, maar wat echt belangrijk is, hoe tevreden de klanten erover zijn. Lees hier de mooie aanbevelingen van ouders en volwassenen over de resultaten die geboekt zijn!

 

“Je bent niet voor niets dyslectisch 💗
 
'Raisa had wat overtuiging nodig om deze woorden binnen te laten komen. Want Raisa is dyslectisch en dat voelt helemaal niet zo fijn als je daardoor zoveel bergen moet beklimmen en je drie jaar denkt niets te kunnen terwijl iedereen alles zo ‘makkelijk‘ af lijkt te gaan.
 
Ik zag mijn grote blije meisje steeds ongelukkiger worden en zag haar worstelen. Dan voel je je zo machteloos als mama. Ik kon haar wel laten shinen in haar vlogs, maar ze voelde het niet meer.
 
De dyslexie werd aangepakt (na drie jaar) en ze ging vooruit op taalgebied.
Maar haar positieve zelfbeeld was weg. Een vol hoofd, strijd, slecht slapen..
 
En toen zag ik Leoniek op instagram voorbij komen. En volgde haar een poosje voor ik de stap durfde te zetten, want Maasbommel.. ruim 2uur rijden. Raisa’s hakken gingen nog dieper in het zand. Maar ze heeft het coachtraject afgerond en ik zie weer een lachende Raisa. Ze is gegroeid in zelfvertrouwen en staat weer meer in haar kracht.
 
We blijven bezig haar te laten groeien en shinen. Want ook mama moest meedoen in het traject, je doet het echt samen. Ook ik leerde veel over dyslexie. We zijn nog onderweg, maar de rest doen we samen, want samen zijn we sterk en ik mag doen waar ik goed in ben; voor mijn meisje zorgen 💗 Niet meer machteloos toekijken.
 
Want liefste Raisa: je kunt zoveel wél en geweldig! Ieder zijn kwaliteiten en krachten. Juist door de dyslexie heb je kwaliteiten die anderen niet bezitten.
Je bent precies goed zoals je bent 💗
 
Dankjewel Leoniek 💝”

- Annet

 

 

"We hebben getwijfeld of we het traject voor onze dochter ingingen. Vanuit Drachten is het toch 2 uur enkele reis. Wat zijn we blij dat we het toch gedaan hebben! Naast dat ze ontzettend gegroeid is in haar zelfvertrouwen, rust heeft, de dyslexie accepteert, haar gedachten nu om kan zetten én ze haar kwaliteiten ziet en bewust inzet hebben we de ritjes naar de praktijk altijd als fijn ervaren. Een moment samen met haar alleen, direct kunnen bijkletsen na de coachsessie, zo maakten we er een echt uitje van! Dat was heel waardevol."

- Esther

 

 

“Twee maanden geleden zat onze dochter niet lekker in haar vel (wat eigenlijk al een aantal maanden speelde). Ze zat op dat moment op het hoogtepunt voor wat betreft negatieve gedachten over zichzelf én school. We zagen geen vrolijk meisje meer en ze zei constant: "ik kan het niet". We zijn echt heel erg blij dat we het traject bij jou gestart zijn. Onze dochter is zo gegroeid in zelfvertrouwen! Als we nu voor school bezig zijn zegt ze: "het lukt me wel". Ze voelde zich bij jou op haar gemak, echt thuis, en heeft zich daardoor volledig open kunnen stellen. Het zat echt in haar hoofd. Wij vonden het heel fijn dat je ons ook snel terugkoppeling gaf zodat we zelf ook konden reflecteren. Nogmaals: we zijn superblij en hadden dit eigenlijk eerder moeten doen. ”

- Lex & Wieteke

 

 

"De situatie was verre van goed. Onze dochter was heel onzeker en had een mega laag zelfbeeld met alles wat daarbij kwam kijken (snel boos, verdrietig en gefrustreerd). Door jouw traject Leoniek is onze dochter enorm geholpen. Ze is nu veel vrolijker en heeft ook meer zin in alles. Ook als iets niet lukt is ze makkelijker om te buigen naar het positieve, waar ze voorheen heel vasthoudend was aan het negatieve. Ze ging echt met heel veel plezier naar jou toe en ik vond de uitgebreide feedback na iedere sessie erg fijn. Ik viel van de ene positieve verbazing in de andere, het was iedere keer weer zo'n verschil als ze bij jou was geweest. Ga zo door met kinderen en hun ouders coachen."

- Roelie

 

 

“Wat jij in 6 coachsessies met onze zoon bereikt hebt vind ik echt heel knap! Heel eerlijk was ik in het begin sceptisch, ik dacht: “wat bereik je in 6 sessies van een uur?” Maar blijkbaar ga jij er toch zo diep en direct op in dat het bij onze zoon snel effect had. Je praat echt op het niveau van het kind en speelt in op hun manier van denken en doen. Dat is bij jou jouw kracht omdat je zelf ook dyslectisch bent. Ik vind het echt heel knap hoe je die groei in zelfvertrouwen bij onze zoon hebt bereikt, mijn complimenten daarvoor! Blijf zo doorgaan want ik weet zeker dat je nog heel veel kinderen en volwassenen hiermee kunt helpen! Het een plaatsje geven van het anders zijn en anders denken dan de gemiddelde Nederlander.

Ook het ouderprogramma vond ik erg fijn omdat ik zelf geen dyslexie heb. Blij dat het beschikbaar blijft zodat ik er regelmatig even naar terug kan grijpen!”

- Marjolein & Paul

 

 

“Samen met mijn zoon Guus heb ik het ouder - kind programma van Leoniek gevolgd. Guus is dyslectisch en weet nu goed wat dat inhoud en wat zijn kwaliteiten zijn. Heeft meer geloof in zijn eigen kunnen gekregen en is gegroeid in zelfvertrouwen. Ook ik als ouder heb veel geleerd over dyslexie, weet nu beter waar Guus tegen aanloopt en heb handvatten om samen met hem dingen aan te passen, zodat hij lekkerder in zijn vel zit op school en thuis.
De begeleiding van Leoniek is heel fijn en positief, ze sluit goed aan bij ouder en kind, dus als je op zoek bent naar begeleiding bij dyslexie beveel ik Leoniek aan!”

- Femke

 

 

"Zarah liep behoorlijk vast op school, qua leren en ze voelde zich niet veilig. Ook met zichzelf zat ze in de knoop. Ik ben dom en niet goed genoeg. Ik kan niets en doe alles verkeerd. Ik heb geen vrienden, want ze begrijpen mij niet. Ik kan alleen goed met dieren overweg. Zarah is zeker goed op weg geholpen, door de sessies bij Leoniek. De behandelde thema’s een vol en leeg hoofd hebben, wat is dyslexie, het omdenken naar positieve gedachten, eigen kwaliteiten leren kennen, hebben haar doen groeien in zelfvertrouwen. We zijn op de goede weg en hebben vertrouwen in de toekomst. Zarah vindt Leoniek heel lief en begrijpend naar haar toe. Iedere sessie gaf haar een boost van meer zelfvertrouwen. Ze kon Leoniek na iedere sessie geen tips of tops geven, ze zei dan telkens: ‘Leoniek mag zijn wie ze is en vooral zo blijven’. Voor Zarah was het goed, prima zelfs! Leoniek voelde Zarah heel goed aan. Als ouder was ik niet bij de sessies. Zarah liet er in het begin weinig over los, maar bij stukje en beetje vertelde ze meer en meer en daardoor begreep ik dat het voor Zarah moeilijk is het oude los te laten en in dit nieuwe gevoel te stappen; je mag er zijn, je bent goed zoals je bent. Haar gevoel voor dieren werd begrepen en gestimuleerd door zelfs een bezoek aan de pony’s. Wat Zarah fantastisch vond. Uiteindelijk kon Zarah toch tips en tops verwoorden; Tip 1: Blijf zoals je bent.
Tip 2: Vergeet mij niet!
Top 1: De sessies hebben mij op de goede weg van zelfvertrouwen geholpen, ik word een gelukkige dyslect!
Top 2: Iedere dyslectici, de ouders en leerkrachten zouden moeten weten wat het effect is van de huidige schoolmethodes en de manier van onderwijs geven en toetsen op kinderen met dyslexie. Daarom nodigen wij Leoniek van harte uit op de school van Zarah voor een uitleg over dyslexie aan de leerkrachten. Want wat is er nog veel onwetendheid, is dat niet dom?"

- Pauline

 

 

“‘Inlevend’ en ‘een specialist in haar vak’, dat is wat er in mij opkomt als ik Leoniek beschrijf.
Leoniek heeft mijn dochter geholpen om meer op zichzelf te kunnen vertrouwen. En dat is haar zeker gelukt. Haar empathische manier van communiceren en het creëren van een veilige setting voor kinderen zijn de talenten die ik bij haar zie.
Ook prettig vond ik het, dat ze makkelijk meebewoog met ons schema en bereid was de planning aan te passen naar wat het traject op dat moment nodig had. Kortom, voor kinderen (en hun ouders) met dyslexie, een ware coach met passie.”

- Vivienne & David

 

 

“Leoniek is een krachtige inspirator; ze is empatisch betrokken, voelt aan wat nodig is. Ons kind had zo weinig zelfvertrouwen als het gaat om werken met taal. Ze is helemaal opgebloeid gedurende de sessies! Ze is trots dat ze haar eigen doel heeft behaald: een voldoende voor Nederlands! Belangrijker nog: ze durft vragen te stellen als ze iets niet begrijpt. Ze wordt niet meer gedefinieerd door haar dyslexie. Haar gedachten en zelfbeeld zijn positiever! Ze ziet nu welke talenten zij heeft! Heel erg bedankt lieve Leoniek🙏. Dat je maar vele kinderen en hun ouders mag helpen met jouw talenten 🤩.”

- Berit & Ernst

 

 

"Onze dochter van 13 was flink aan het worstelen op school. Weinig motivatie om nog iets te doen, want ze was ervan overtuigd dat het toch niet zou lukken. Dit leidde tot veel frustratie bij haar, slechte cijfers en faalangst. Op school vond ze het lastig om aan te geven waar ze hulp bij nodig had. Dit leverde veel stress en onrust op.
Leoniek is met haar gaan werken aan haar zelfvertrouwen door allereerst meer inzicht te geven in hoe haar brein werkt. Voor ons als ouders ook heel verhelderend om te leren hoe een dyslectisch brein werkt. Vervolgens heeft Leoniek onze dochter geholpen bij het focussen op kwaliteiten, het hanteren van helpende gedachten en het uitspreken van haar behoefte.
We merken dat ze nu veel lekkerder in haar vel zit, met meer vertrouwen haar toetsen in gaat en weer meer het gevoel heeft dat ze zelf invloed uit kan oefenen op zaken. Ze is een stuk rustiger, durft weer nieuwe dingen uit te proberen en haar resultaten op school zijn een stuk beter.
Leoniek heeft haar heel goed gezien, gehoord en begrepen. Ze heeft aan kunnen sluiten bij dat wat onze dochter nodig had en dat heeft naar ons idee het verschil gemaakt."

- Marin & Jeroen

 

 

“Mijn dochter Noor is 15 jaar en heeft van half februari tot eind april online coaching gehad van Leoniek.
Noor is dyslectisch en door alle Covid maatregelen trok zij zich steeds verder terug op haar kamer. Het lukte Noor niet meer om fysiek contact te leggen met leeftijdsgenoten. Ze werd steeds matter en ondernam geen initiatief meer. Wij ouders merkte dat haar leven voor haarzelf steeds minder invulling kreeg. Het lukte ons niet om dit te doorbreken en hebben daarom gekozen on met Noor de coaching sessies met Leoniek te starten.
Na deze sessies zagen we dat onze dochter stapje voor stapje terug kwam hoe ze was voor de Covid pandemie. Zoals Noor het aangaf, ze heeft handvatten gekregen om haar negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Ook heeft ze hierdoor meer ruimte in haar hoofd en lukt het haar om zelf keuzes en beslissingen te maken die ze voorheen vaak bij ons neerlegde. Door deze ruimte in haar hoofd en steeds vaker positieve gedachten, lukt het haar ook haar sociale contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Dit is voor ons als ouders het meest waardevol. We zien onze dochter weer terug zoals ze altijd was: positief, enthousiast, gezellig en een heerlijke puber.

 

Wij zouden Leoniek aan iedereen aanbevelen omdat ze samen met je kind aan de slag gaat met de problemen die wij als ouders, maar ook je kind niet alleen, niet lukt om op te lossen. Hierbij geeft ze een stuk zelfvertrouwen terug die ieder kind verdient.”

- Yvonne & Dennis

 

 

"Al sinds groep 5 was onze dochter in strijd met haar zelf.. de acceptatie van dyslexie was er niet. Dat uitte zich in hele erge frustratie en weinig zelfvertrouwen. Wij als ouder liepen daarin vast en wisten eigenlijk niet meer hoe we haar konden helpen.
Toen ik op LinkedIn de pagina van Leoniek ontdekte was ik heel nieuwsgierig geworden of ze haar misschien kon helpen. Na een eerste telefoon gesprek had ik de indruk dat dat het geval was. Dus zijn we begonnen aan het traject, na de eerste ontmoeting was onze dochter gelijk enthousiast, ze riep: mam eindelijk iemand die mij begrijpt! Ze heeft het hele traject gevolgd met een smile! Als ouders zijnde wordt je goed betrokken bij het traject de wekelijkse update na iedere sessie is leuk om te lezen en zien dat onze dochter groeide in haar zelf vertrouwen. Na 5 jaar eindelijk de acceptatie van dyslexie en hoe daar mee om te gaan, hoe fijn is dat?!! Na drie sessies zagen we al veel minder frustratie en dat maakte het voor haar een stuk makkelijker. Op school maakt ze het voor zich zelf ook allemaal makkelijker vraagt om hulp en gebruikt de hulpmiddelen die ze aan gereikt krijgt, waardoor de resultaten een stuk beter zijn dan voor het traject. Ze ziet nu in dat ze niet dom is en dat dyslexie bij haar hoort en dat het geen belemmering hoeft te zijn. Dus ja ik beveel Leoniek zeker aan! Leoniek heel erg bedankt voor het laten groeien van onze dochter! "

- Sabrina & Robert

 

 

“Wat een mooi traject hebben we doorlopen! Veel mensen hebben geen idee tegen welke problemen een kind allemaal aan kan lopen door een zeer ernstige dyslexie. Ja, moeite hebben met lezen en schrijven snapt iedereen. Maar dat sociaal emotionele stuk is nog zo onbekend, terwijl dat op elk gebied van de ontwikkeling van een kind zó belangrijk is. En juist op dat stuk heeft Leoniek mijn verwachtingen overtroffen! Er is nu veel meer (zelf)inzicht, inzicht in wat altijd moeilijker zal gaan en dat je hier niets aan kunt doen, maar daar tegenover ook inzicht in de kwaliteiten die je juist mede door de dyslectie hebt, van enorm perfectionistisch naar goed is genoeg, durven praten tegen anderen, meer zelfvertrouwen en daardoor op allerlei gebieden aan het groeien zijn. Van een zaadje naar een bloem die aan het bloeien is en nog lang niet op zijn eindpunt is. Dankjewel voor alles! Het was de wekelijkse enkel reis van 1 uur meer dan waard. Mocht je nog twijfelen, ga in gesprek en voel zelf wat zij voor jou of jouw kind kan betekenen. ”

- Jessica & Jack

 

 

“Voordat ik aan het coachtraject begon, liep ik tegen een aantal dingen op. Ik kwam er achter dat ik weinig vertrouwen in mijn eigen kunnen had en daardoor altijd harder mijn best deed. Ik wilde de 100% behalen en 80% was nooit genoeg. Als ik van te voren wist dat ik de 100% niet kon behalen, haakte ik snel af. Daarnaast kon ik mijn studie vaak niet overzien omdat het op het eerste oog heel veel leek waardoor ik niet wist waar ik moest beginnen. Dit alles zorgde voor veel frustratie, boosheid en stress. Naast mijn studie kostte het in mijn dagelijks leven ook veel tijd en energie.

Door het coachtraject heb ik hiermee om leren gaan. Dat het ook goed is als iets niet helemaal perfect is verlopen. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen en vertrouw op mijn eigen kunnen. Daarnaast ben ik bewuster geworden van mijn kwaliteiten. Ik ben de waarde hiervan in gaan zien. Naar aanleiding van de uitleg van Leoniek ben ik ook beter gaan begrijpen hoe mijn brein werkt ten opzichte van mensen zonder dyslexie. Dit gaf mij zoveel duidelijkheid waardoor ik het ook beter kon verklaren.

Tijdens de coachsessies vloog de tijd echt voorbij. Vaak lukte het ook niet om alles binnen één uur te bespreken. Na de coachsessie maakte ik altijd een reflectieverslag die ik per mail naar Leoniek stuurde. Dit hielp mij om nog alles wat we hadden besproken terug te halen, goed samen te vatten en nog verder over na te denken. Ik vond het contact met Leoniek naast de coachsessies heel fijn. Ik kon haar altijd mailen of een berichtje sturen als ik met iets zat of toch nog een vraag had.

Ik kan Leoniek zeker aanraden! Ze is rustig, meelevend en kan heel goed luisteren. Ze pikt de belangrijke dingen uit je verhaal en gaat daarop door. Ik heb zoveel gehad aan de coachsessies. Voordat ik begon aan het coachtraject had ik nooit verwacht dat ik mij zo goed zou voelen en het vertrouwen in mezelf helemaal terug zou vinden.”

- Julia

 

 

"Voor ik aan het coachtraject begon was ik heel onzeker over mezelf. Speelde mijn bewijs drang en perfectionisme telkens een grote rol. En ook ik had de faalangst die veel mensen met dyslexie hebben.
Ik wist niet meer hoe het was zonder de faalangst en mijn bewijsdrang. De druk en het gevoel van te moeten presteren was altijd aanwezig op een negatieve manier. Hierdoor kon ik niet meer genieten als er iets moois of goeds gebeurde, want het was nooit goed genoeg.

De prestatiedruk is er nog steeds, maar ik kan er nu realistischer mee omgaan. Het is niet meer erg dat het er is. Het zorgt dat ik het beste uit mezelf haal. Maar goed voor mij is soms al geweldig voor iemand anders.
Het gevoel van niet goed genoeg zijn is daardoor een stuk minder geworden.

Wat er veranderd is? Dezelfde beren op de weg zijn er nog steeds maar ik loop er niet meer tegenaan. nu kan ik er echter even bij stil en kan weer verder. Het houdt me niet meer tegen. Ik heb geleerd om de beren eerder te signaleren zodat ik ze nog weg kan duwen voor ze begroot worden. Nu zijn het nog welpjes in plaats van grote beren ;).

Mensen zeiden altijd tegen me: “stel je niet aan , het valt wel mee” en jij deed dit niet. Je zei: “Je stelt je niet aan en het valt niet altijd mee” en je legde ook direct uit waarom. Je gaf uitleg over de dyslexie, hoe het in je hoofd werkt. Je kwam met ideeën en deed alles in behapbare stappen. Hierdoor begreep ik voor het eerst dat dyslexie ook zo veel mooie kanten heeft. Ik zei altijd tegen mijn omgeving: “Ik zou zo graag eens onder een scanner gelegd willen worden om te weten wat er nu precies in mijn hoofd gebeurd”. Dit hoeft nu niet meer want door jou begrijp ik het eindelijk.

Ik raad je van harte aan, je bent professioneel en persoonlijk, wat ik zelf een hele fijne combinatie vond. Ben je op zoek naar hulp en ben je er klaar voor dan kan ik Leoniek echt aanraden. Maar ook aan docenten en oud collega’s had ik je graag aangeraden. Uitleg over dyslexie is zo belangrijk, dit had veel toegevoegd in mijn schooltijd maar ook op het werk. Ik denk eigenlijk dat het voor iedereen nuttig is om meer over de krachten van personen met dyslexie te weten. Deze groep mensen maken je een rijker inplaats van dat ze een last zijn. "

- Marleen

 

 

“Wij zijn heel blij dat Leoniek op ons pad is gekomen, een kado!
Onze dochter van 10 worstelde met haar dyslexie en met ons. Twee ouders die zelf niet weten hoe het is om dyslectisch te zijn. Frustraties over en weer, een vol hoofd, "uit" gaan als ze thuis kwam, migraine, koortslip tijdens toetsweken, niet goed aan kunnen geven wat ze nodig had etc. Hier wilden wij alle drie graag aan werken. We beseften ons dat een deel van de oplossing ook echt bij ons als ouders zat.
We zijn 10 weken lang met veel plezier vanuit Arnhem naar het mooie Land van Maas en Waal gereden.
Onze dochter ging vanaf het eerste moment huppelend naar binnen en kwam ook huppelend terug. Soms met rode konen omdat er tranen gevloeid waren, maar altijd blij en opgelucht. Ze voelde zich gehoord en gesteund bij Leoniek.
We zien nu een meisje dat goed in haar vel zit. Ze staat veel meer open om nieuwe dingen te leren, kan goed aangeven wat ze nodig heeft en niet onbelangrijk, we begrijpen elkaar veel beter. Een boekenkring zonder koortslip, een 10 voor een toptoets die ze helemaal zelf geleerd heeft, een toetsweek zonder buikpijn. Hoe fijn is dat!
Na iedere sessie kregen we een verslag van Leoniek. Dit vonden wij heel fijn. Doordat we al een dik half uur met elkaar in de auto hadden gezeten, stond er eigenlijk nooit iets nieuws voor ons in. Maar wel super fijn om het soms in net iets andere woorden terug te kunnen lezen en/of door te kunnen vragen. Het voelde echt als samen.
Wij bevelen Leoniek van harte aan! Ze is een hele fijne vrouw die snel in staat is verbinding te maken. Ze kan zonder oordeel luisteren, is constructief in haar coaching en maakt het leuk. En niet onbelangrijk, ze weet hoe het is om dyslectisch te zijn!”

- Lucienne & Mark

 

 

"Ik raad alle kinderen, adolescenten en wellicht volwassenen met dyslexie, coaching aan voor de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Eindelijk eens geen focus op beter worden in spelling, lezen, woordenschat, maar focus op wie jij bent, als mens en waar je goed in bent, welke gedachten je hebt en hoe die soms helpend of niet helpend zijn.
Leoniek heeft onze zoon echt verder geholpen; hij is zelfverzekerder, weet wat hij goed kan en niet, dat hij vragen moet stellen en dat anders zijn (tov zijn klasgenoten) niet slecht of verkeerd is. Hij heeft sociaal-emotioneel echt een ontwikkeling doorgemaakt. Leerkrachten zien dit ook!
Leoniek maakt goed contact met kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ze heel goed wat er zoal kan spelen en weet ze voor de coachee veiligheid te creëren. Ze werkt netjes, georganiseerd en staat altijd open voor feedback van zowel client als ouders vd client. Heel prettig om na elke sessie een verslag te ontvangen en zo het traject te volgen.
Leoniek, nogmaals bedankt!"

- Gayle

 

 

“Onze dochter had een laag zelfbeeld, voelde zich dom, dacht dat ze dingen niet kon, vertoonde faalangst en was boos. Nu kijkt ze positiever naar zichzelf, ze begrijpt haar dyslexie, ze ziet haar kwaliteiten, is niet meer boos en ze komt op school voor zichzelf op. Leoniek, bedankt voor het meedenken in oplossingen en je rust. Je nam de tijd voor ons. Je bent een zacht en lief persoon en je verplaatst je goed in het kind.”

- Tamara & Bennie

 

 

“Jouw enthousiasme en passie hebben wij mogen ervaren. Prachtig hoe jij mijn zoon hebt geleerd om zijn dyslexie te “omarmen”. Zelf beschreef hij het gisteren als volgt: “Ik ben gezelliger thuis geworden, kan het goed aangeven wanneer mijn hoofd vol is, ik heb meer zelfvertrouwen, heb overzicht, rust, minder stress, duidelijkheid en ik weet nu hoe ik met mijn dyslexie om moet gaan.”

Je hebt onze zoon meer zelfvertrouwen gegeven voor de toekomst.
Voor tips en goede raad op het gebied van dyslexie ben je bij jou op de goede plek.
Bedankt Leoniek.”

- Lonneke

 

 

“Onze dochter zat in een heel diep dal toen ze bij Leoniek kwam. Ze had geen vertrouwen meer in haar eigen kunnen. Dankzij Leoniek is Silke weer tot "bloei" gekomen, ze ziet de dingen weer positief en heeft weer plezier. Ze heeft geleerd dat dyslexie niet een belemmering voor haar is maar juist een verrijking door haar kwaliteiten. Dit allemaal heeft ze in kunnen zien dankzij Leoniek! Wij zijn haar heel dankbaar dat we onze vrolijke dochter weer terug hebben!”

- Ingrid

 

 

“Onze zoon had veel last van een negatief zelfbeeld, zat niet lekker in zijn vel en was vaak angstig wat zich bij hem uitte in boosheid/ niet willen. Hij was het overzicht kwijt en verloor zich in dingen die wel overzichtelijk waren. Onze zoon kan zich nu beter uiten, vertelt wat hem dwars zit en heeft hierdoor meer overzicht. Bij acute stresssituaties lukt het hem niet om op het moment zelf goed te reageren, maar kan hij achteraf goed analyseren waar het mis ging en hoe hij dat kan veranderen. Onze zoon is door dit coachtraject zeker geholpen met de coach thema’s en doelen. Hij voelde zich gezien en begrepen door jou Leoniek. Hij vond het leuk, kon zijn verhaal kwijt en had een luisterend oor. Wat hij en wij zo fijn vonden was de huiselijke setting met limonade en een koekje. Ook voor ons als ouders was er tussen de gesprekken door voldoende ruimte voor reflectie. Bedankt voor de hele mooie en inspirerende kaart die onze zoon van je kreeg met een persoonlijk bericht.”

- Jantien & Gerard

 

 

“Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik door dit coachtraject ben geholpen met mijn coachvraag.

Mijn coachvraag was: Of ik kan accepteren dat ik deze (beperking) heb en daar vrede mee kan sluiten. Ik kan met overtuiging zeggen dat ik dat wel bereikt heb samen met Leoniek. Ik zie mijn dyslexie niet meer als een beperking die ik koste wat kost moet verbergen maar als iets wat bij mij hoort en daar de voordelen van moet benutten. Gelukkig gaat dyslexie ook gepaard met andere mooie eigenschappen waar onder empathie en het vermogen snel in oplossingen te denken.

Omdat Leoniek zelf ook dyslectisch is voelde ik me al snel begrepen en wist ze de juiste dingen te zeggen. Wat dat aan gaat een echte ervaringsdeskundige. Als ik iets tijdens de coachsessie niet begreep legde Leoniek het daarna met een mooi voorbeeld uit waardoor ik het wel begreep.

Maar ook tussen de coachsessies door gaf ze me zeker het gevoel dat ze wanneer en hoe dan ook wilde begeleiden. Leoniek kwam professioneel over. Gelukkig geen dure praktijk of een super de luxe psychologen stoel, maar lekker in een huiselijke sfeer. Leoniek deed het veel op gevoel wat voor mij het beste werkt. Wat ik haar als tip mee wil geven: dichter bij Zoetermeer komen wonen;).”

- Peter

 

 

“Door de gesprekken met Leoniek, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen waardoor we onze zoon nu beter kunnen helpen.”

- Emelia & Martijn

 

 

“Onze dochter is minder onzeker en heeft door het traject ervaren dat ze ook heel veel wel kan. Ze heeft veel positieve kanten van zichzelf ontdekt. Dankjewel Leoniek ook voor het face-timen en het sturen van kaarten in de coronatijd.”

- Didi

 

“Als leerkrachten zien wij een meisje dat opener is, ze heeft meer succeservaringen wat betreft de leerstof. Ze deelt meer wat ze voelt en trekt naar veel meer kinderen toe. Haar zelfvertrouwen is vergroot en haar zelfbeeld is positiever.”

- Leerkrachten school Beuningen

 

“Na de overstap van zijn oude basisschool naar zijn huidige school zagen we dat dit onze zoon goed deed. Maar wij als ouders zagen dat dit nog niet voldoende was. Wij zagen dat er veel meer in hem zat, maar ’t kwam er niet uit. Ook de coaches van school zagen dit. Hij bleef altijd vrij op de vlakte, durfde niet goed duidelijk te praten en ook niet voor zijn mening op te komen. Wat wij nu zien is een vrolijke jongen, die duidelijk praat en zegt wat hij denkt. Zijn woedeaanvallen heeft hij veel beter onder controle en hij kan ook veel beter verwoorden waarom hij zo boos is. Wij zien de positieve veranderingen in zijn gedrag en daar zij wij heel blij mee. Onze zoon voelde zich door jou gezien en begrepen! Ga door met LEF Dyslexie, ’t werkt echt!”

- Carin & Robert

 

“Onze dochter mocht leren om te gaan met haar dyslexie en leren om haar gedachtes te sturen. Ze had snel het gevoel dat ze het niet kon en mocht echt werken aan haar zelfvertrouwen want op deze manier creëerde ze faalangst. Nu heeft ze meer inzicht gekregen in zichzelf en in wat dyslexie precies is en ook dat het soms zelfs voordelen kan hebben. Haar zelfvertrouwen zien we nu ook echt groeien en dat doet haar heel erg goed. Je ziet ze gewoon meer stralen. Onze dochter voelde zich heel erg begrepen en gehoord door jou. Je stond open voor alles wat onze dochter te vertellen had en omdat je zelf ook dyslexie hebt was dit echt een prettig gevoel voor onze dochter. Er met iemand over praten die het ook heeft vond ze heel erg fijn. Dit was een hele goede basis om verdere stappen in het traject te zetten.”

- Paulien & Harald

 

“Onze dochter was erg onzeker. Ze vond het echt een last om dyslexie te hebben. Ze had weinig zelfvertrouwen, was faalangstig en erg gericht op resultaten bij de toetsen. Nu is ze trots en zegt ze ook vol trots: ‘ik heb dyslexie’. Het hoort nu bij haar. Ze heeft ook veel meer zelfvertrouwen. De toetsen blijven wel een wankel punt. Ze probeert het meer los te laten maar is zich er erg van bewust dat de uitkomsten van haar toetsen belangrijk zijn voor het VO volgend jaar. Ze voelde zich erg fijn bij jou: ‘Leoniek begrijpt mij gewoon’. Wij als ouders kregen fijne feedback via de mail. Fijn dat we ook voor of na de coachsessie vragen konden stellen, het voelde alsof de deur altijd voor je open staat. Grote betrokkenheid en je speelt goed in op de behoefte van het kind!”

- Chavelli & Daniël