Aanbevelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik deel graag ervaringen van ouders en volwassenen die al een coachtraject bij mij hebben gevolgd. Vanzelfsprekend ben ik zelf ook super enthousiast, maar wat echt belangrijk is, hoe tevreden de klanten erover zijn. Lees hier de mooie aanbevelingen van ouders en volwassenen over de resultaten die geboekt zijn!
 

 

“Wij zijn heel blij dat Leoniek op ons pad is gekomen, een kado!
Onze dochter van 10 worstelde met haar dyslexie en met ons. Twee ouders die zelf niet weten hoe het is om dyslectisch te zijn. Frustraties over en weer, een vol hoofd, "uit" gaan als ze thuis kwam, migraine, koortslip tijdens toetsweken, niet goed aan kunnen geven wat ze nodig had etc. Hier wilden wij alle drie graag aan werken. We beseften ons dat een deel van de oplossing ook echt bij ons als ouders zat.
We zijn 10 weken lang met veel plezier vanuit Arnhem naar het mooie Land van Maas en Waal gereden.
Onze dochter ging vanaf het eerste moment huppelend naar binnen en kwam ook huppelend terug. Soms met rode konen omdat er tranen gevloeid waren, maar altijd blij en opgelucht. Ze voelde zich gehoord en gesteund bij Leoniek.
We zien nu een meisje dat goed in haar vel zit. Ze staat veel meer open om nieuwe dingen te leren, kan goed aangeven wat ze nodig heeft en niet onbelangrijk, we begrijpen elkaar veel beter. Een boekenkring zonder koortslip, een 10 voor een toptoets die ze helemaal zelf geleerd heeft, een toetsweek zonder buikpijn. Hoe fijn is dat!
Na iedere sessie kregen we een verslag van Leoniek. Dit vonden wij heel fijn. Doordat we al een dik half uur met elkaar in de auto hadden gezeten, stond er eigenlijk nooit iets nieuws voor ons in. Maar wel super fijn om het soms in net iets andere woorden terug te kunnen lezen en/of door te kunnen vragen. Het voelde echt als samen.
Wij bevelen Leoniek van harte aan! Ze is een hele fijne vrouw die snel in staat is verbinding te maken. Ze kan zonder oordeel luisteren, is constructief in haar coaching en maakt het leuk. En niet onbelangrijk, ze weet hoe het is om dyslectisch te zijn!”

- Lucienne & Mark

 

 

“Onze dochter had een laag zelfbeeld, voelde zich dom, dacht dat ze dingen niet kon, vertoonde faalangst en was boos. Nu kijkt ze positiever naar zichzelf, ze begrijpt haar dyslexie, ze ziet haar kwaliteiten, is niet meer boos en ze komt op school voor zichzelf op. Leoniek, bedankt voor het meedenken in oplossingen en je rust. Je nam de tijd voor ons. Je bent een zacht en lief persoon en je verplaatst je goed in het kind.”

- Tamara & Bennie

 

 

“Jouw enthousiasme en passie hebben wij mogen ervaren. Prachtig hoe jij mijn zoon hebt geleerd om zijn dyslexie te “omarmen”. Zelf beschreef hij het gisteren als volgt: “Ik ben gezelliger thuis geworden, kan het goed aangeven wanneer mijn hoofd vol is, ik heb meer zelfvertrouwen, heb overzicht, rust, minder stress, duidelijkheid en ik weet nu hoe ik met mijn dyslexie om moet gaan.”

Je hebt onze zoon meer zelfvertrouwen gegeven voor de toekomst.
Voor tips en goede raad op het gebied van dyslexie ben je bij jou op de goede plek.
Bedankt Leoniek.”

- Lonneke

 

 

“Onze dochter zat in een heel diep dal toen ze bij Leoniek kwam. Ze had geen vertrouwen meer in haar eigen kunnen. Dankzij Leoniek is Silke weer tot "bloei" gekomen, ze ziet de dingen weer positief en heeft weer plezier. Ze heeft geleerd dat dyslexie niet een belemmering voor haar is maar juist een verrijking door haar kwaliteiten. Dit allemaal heeft ze in kunnen zien dankzij Leoniek! Wij zijn haar heel dankbaar dat we onze vrolijke dochter weer terug hebben!”

- Ingrid

 

 

“Onze zoon had veel last van een negatief zelfbeeld, zat niet lekker in zijn vel en was vaak angstig wat zich bij hem uitte in boosheid/ niet willen. Hij was het overzicht kwijt en verloor zich in dingen die wel overzichtelijk waren. Onze zoon kan zich nu beter uiten, vertelt wat hem dwars zit en heeft hierdoor meer overzicht. Bij acute stresssituaties lukt het hem niet om op het moment zelf goed te reageren, maar kan hij achteraf goed analyseren waar het mis ging en hoe hij dat kan veranderen. Onze zoon is door dit coachtraject zeker geholpen met de coach thema’s en doelen. Hij voelde zich gezien en begrepen door jou Leoniek. Hij vond het leuk, kon zijn verhaal kwijt en had een luisterend oor. Wat hij en wij zo fijn vonden was de huiselijke setting met limonade en een koekje. Ook voor ons als ouders was er tussen de gesprekken door voldoende ruimte voor reflectie. Bedankt voor de hele mooie en inspirerende kaart die onze zoon van je kreeg met een persoonlijk bericht.”

- Jantien & Gerard

 

 

“Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik door dit coachtraject ben geholpen met mijn coachvraag.

Mijn coachvraag was: Of ik kan accepteren dat ik deze (beperking) heb en daar vrede mee kan sluiten. Ik kan met overtuiging zeggen dat ik dat wel bereikt heb samen met Leoniek. Ik zie mijn dyslexie niet meer als een beperking die ik koste wat kost moet verbergen maar als iets wat bij mij hoort en daar de voordelen van moet benutten. Gelukkig gaat dyslexie ook gepaard met andere mooie eigenschappen waar onder empathie en het vermogen snel in oplossingen te denken.

Omdat Leoniek zelf ook dyslectisch is voelde ik me al snel begrepen en wist ze de juiste dingen te zeggen. Wat dat aan gaat een echte ervaringsdeskundige. Als ik iets tijdens de coachsessie niet begreep legde Leoniek het daarna met een mooi voorbeeld uit waardoor ik het wel begreep.

Maar ook tussen de coachsessies door gaf ze me zeker het gevoel dat ze wanneer en hoe dan ook wilde begeleiden. Leoniek kwam professioneel over. Gelukkig geen dure praktijk of een super de luxe psychologen stoel, maar lekker in een huiselijke sfeer. Leoniek deed het veel op gevoel wat voor mij het beste werkt. Wat ik haar als tip mee wil geven: dichter bij Zoetermeer komen wonen;).”

- Peter

 

 

“Door de gesprekken met Leoniek, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen waardoor we onze zoon nu beter kunnen helpen.”

- Emelia & Martijn

 

 

“Onze dochter is minder onzeker en heeft door het traject ervaren dat ze ook heel veel wel kan. Ze heeft veel positieve kanten van zichzelf ontdekt. Dankjewel Leoniek ook voor het face-timen en het sturen van kaarten in de coronatijd.”

- Didi

 

“Als leerkrachten zien wij een meisje dat opener is, ze heeft meer succeservaringen wat betreft de leerstof. Ze deelt meer wat ze voelt en trekt naar veel meer kinderen toe. Haar zelfvertrouwen is vergroot en haar zelfbeeld is positiever.”

- Leerkrachten school Beuningen

 

“Na de overstap van zijn oude basisschool naar zijn huidige school zagen we dat dit onze zoon goed deed. Maar wij als ouders zagen dat dit nog niet voldoende was. Wij zagen dat er veel meer in hem zat, maar ’t kwam er niet uit. Ook de coaches van school zagen dit. Hij bleef altijd vrij op de vlakte, durfde niet goed duidelijk te praten en ook niet voor zijn mening op te komen. Wat wij nu zien is een vrolijke jongen, die duidelijk praat en zegt wat hij denkt. Zijn woedeaanvallen heeft hij veel beter onder controle en hij kan ook veel beter verwoorden waarom hij zo boos is. Wij zien de positieve veranderingen in zijn gedrag en daar zij wij heel blij mee. Onze zoon voelde zich door jou gezien en begrepen! Ga door met LEF Dyslexie, ’t werkt echt!”

- Carin & Robert

 

“Onze dochter mocht leren om te gaan met haar dyslexie en leren om haar gedachtes te sturen. Ze had snel het gevoel dat ze het niet kon en mocht echt werken aan haar zelfvertrouwen want op deze manier creëerde ze faalangst. Nu heeft ze meer inzicht gekregen in zichzelf en in wat dyslexie precies is en ook dat het soms zelfs voordelen kan hebben. Haar zelfvertrouwen zien we nu ook echt groeien en dat doet haar heel erg goed. Je ziet ze gewoon meer stralen. Onze dochter voelde zich heel erg begrepen en gehoord door jou. Je stond open voor alles wat onze dochter te vertellen had en omdat je zelf ook dyslexie hebt was dit echt een prettig gevoel voor onze dochter. Er met iemand over praten die het ook heeft vond ze heel erg fijn. Dit was een hele goede basis om verdere stappen in het traject te zetten.”

- Paulien & Harald

 

“Onze dochter was erg onzeker. Ze vond het echt een last om dyslexie te hebben. Ze had weinig zelfvertrouwen, was faalangstig en erg gericht op resultaten bij de toetsen. Nu is ze trots en zegt ze ook vol trots: ‘ik heb dyslexie’. Het hoort nu bij haar. Ze heeft ook veel meer zelfvertrouwen. De toetsen blijven wel een wankel punt. Ze probeert het meer los te laten maar is zich er erg van bewust dat de uitkomsten van haar toetsen belangrijk zijn voor het VO volgend jaar. Ze voelde zich erg fijn bij jou: ‘Leoniek begrijpt mij gewoon’. Wij als ouders kregen fijne feedback via de mail. Fijn dat we ook voor of na de coachsessie vragen konden stellen, het voelde alsof de deur altijd voor je open staat. Grote betrokkenheid en je speelt goed in op de behoefte van het kind!”

- Chavelli & Daniël