Aanbevelingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik deel graag ervaringen van ouders en volwassenen die al een coachtraject bij mij hebben gevolgd. Vanzelfsprekend ben ik zelf ook super enthousiast, maar wat echt belangrijk is, hoe tevreden de klanten erover zijn. Lees hier de mooie aanbevelingen van ouders en volwassenen over de resultaten die geboekt zijn!
 

 

“Wat een mooi traject hebben we doorlopen! Veel mensen hebben geen idee tegen welke problemen een kind allemaal aan kan lopen door een zeer ernstige dyslexie. Ja, moeite hebben met lezen en schrijven snapt iedereen. Maar dat sociaal emotionele stuk is nog zo onbekend, terwijl dat op elk gebied van de ontwikkeling van een kind zó belangrijk is. En juist op dat stuk heeft Leoniek mijn verwachtingen overtroffen! Er is nu veel meer (zelf)inzicht, inzicht in wat altijd moeilijker zal gaan en dat je hier niets aan kunt doen, maar daar tegenover ook inzicht in de kwaliteiten die je juist mede door de dyslectie hebt, van enorm perfectionistisch naar goed is genoeg, durven praten tegen anderen, meer zelfvertrouwen en daardoor op allerlei gebieden aan het groeien zijn. Van een zaadje naar een bloem die aan het bloeien is en nog lang niet op zijn eindpunt is. Dankjewel voor alles! Het was de wekelijkse enkel reis van 1 uur meer dan waard. Mocht je nog twijfelen, ga in gesprek en voel zelf wat zij voor jou of jouw kind kan betekenen. ”

- Jessica & Jack

 

 

“Voordat ik aan het coachtraject begon, liep ik tegen een aantal dingen op. Ik kwam er achter dat ik weinig vertrouwen in mijn eigen kunnen had en daardoor altijd harder mijn best deed. Ik wilde de 100% behalen en 80% was nooit genoeg. Als ik van te voren wist dat ik de 100% niet kon behalen, haakte ik snel af. Daarnaast kon ik mijn studie vaak niet overzien omdat het op het eerste oog heel veel leek waardoor ik niet wist waar ik moest beginnen. Dit alles zorgde voor veel frustratie, boosheid en stress. Naast mijn studie kostte het in mijn dagelijks leven ook veel tijd en energie.

Door het coachtraject heb ik hiermee om leren gaan. Dat het ook goed is als iets niet helemaal perfect is verlopen. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen en vertrouw op mijn eigen kunnen. Daarnaast ben ik bewuster geworden van mijn kwaliteiten. Ik ben de waarde hiervan in gaan zien. Naar aanleiding van de uitleg van Leoniek ben ik ook beter gaan begrijpen hoe mijn brein werkt ten opzichte van mensen zonder dyslexie. Dit gaf mij zoveel duidelijkheid waardoor ik het ook beter kon verklaren.

Tijdens de coachsessies vloog de tijd echt voorbij. Vaak lukte het ook niet om alles binnen één uur te bespreken. Na de coachsessie maakte ik altijd een reflectieverslag die ik per mail naar Leoniek stuurde. Dit hielp mij om nog alles wat we hadden besproken terug te halen, goed samen te vatten en nog verder over na te denken. Ik vond het contact met Leoniek naast de coachsessies heel fijn. Ik kon haar altijd mailen of een berichtje sturen als ik met iets zat of toch nog een vraag had.

Ik kan Leoniek zeker aanraden! Ze is rustig, meelevend en kan heel goed luisteren. Ze pikt de belangrijke dingen uit je verhaal en gaat daarop door. Ik heb zoveel gehad aan de coachsessies. Voordat ik begon aan het coachtraject had ik nooit verwacht dat ik mij zo goed zou voelen en het vertrouwen in mezelf helemaal terug zou vinden.”

- Julia

 

 

"Voor ik aan het coachtraject begon was ik heel onzeker over mezelf. Speelde mijn bewijs drang en perfectionisme telkens een grote rol. En ook ik had de faalangst die veel mensen met dyslexie hebben.
Ik wist niet meer hoe het was zonder de faalangst en mijn bewijsdrang. De druk en het gevoel van te moeten presteren was altijd aanwezig op een negatieve manier. Hierdoor kon ik niet meer genieten als er iets moois of goeds gebeurde, want het was nooit goed genoeg.

De prestatiedruk is er nog steeds, maar ik kan er nu realistischer mee omgaan. Het is niet meer erg dat het er is. Het zorgt dat ik het beste uit mezelf haal. Maar goed voor mij is soms al geweldig voor iemand anders.
Het gevoel van niet goed genoeg zijn is daardoor een stuk minder geworden.

Wat er veranderd is? Dezelfde beren op de weg zijn er nog steeds maar ik loop er niet meer tegenaan. nu kan ik er echter even bij stil en kan weer verder. Het houdt me niet meer tegen. Ik heb geleerd om de beren eerder te signaleren zodat ik ze nog weg kan duwen voor ze begroot worden. Nu zijn het nog welpjes in plaats van grote beren ;).

Mensen zeiden altijd tegen me: “stel je niet aan , het valt wel mee” en jij deed dit niet. Je zei: “Je stelt je niet aan en het valt niet altijd mee” en je legde ook direct uit waarom. Je gaf uitleg over de dyslexie, hoe het in je hoofd werkt. Je kwam met ideeën en deed alles in behapbare stappen. Hierdoor begreep ik voor het eerst dat dyslexie ook zo veel mooie kanten heeft. Ik zei altijd tegen mijn omgeving: “Ik zou zo graag eens onder een scanner gelegd willen worden om te weten wat er nu precies in mijn hoofd gebeurd”. Dit hoeft nu niet meer want door jou begrijp ik het eindelijk.

Ik raad je van harte aan, je bent professioneel en persoonlijk, wat ik zelf een hele fijne combinatie vond. Ben je op zoek naar hulp en ben je er klaar voor dan kan ik Leoniek echt aanraden. Maar ook aan docenten en oud collega’s had ik je graag aangeraden. Uitleg over dyslexie is zo belangrijk, dit had veel toegevoegd in mijn schooltijd maar ook op het werk. Ik denk eigenlijk dat het voor iedereen nuttig is om meer over de krachten van personen met dyslexie te weten. Deze groep mensen maken je een rijker inplaats van dat ze een last zijn. "

- Marleen

 

 

“Wij zijn heel blij dat Leoniek op ons pad is gekomen, een kado!
Onze dochter van 10 worstelde met haar dyslexie en met ons. Twee ouders die zelf niet weten hoe het is om dyslectisch te zijn. Frustraties over en weer, een vol hoofd, "uit" gaan als ze thuis kwam, migraine, koortslip tijdens toetsweken, niet goed aan kunnen geven wat ze nodig had etc. Hier wilden wij alle drie graag aan werken. We beseften ons dat een deel van de oplossing ook echt bij ons als ouders zat.
We zijn 10 weken lang met veel plezier vanuit Arnhem naar het mooie Land van Maas en Waal gereden.
Onze dochter ging vanaf het eerste moment huppelend naar binnen en kwam ook huppelend terug. Soms met rode konen omdat er tranen gevloeid waren, maar altijd blij en opgelucht. Ze voelde zich gehoord en gesteund bij Leoniek.
We zien nu een meisje dat goed in haar vel zit. Ze staat veel meer open om nieuwe dingen te leren, kan goed aangeven wat ze nodig heeft en niet onbelangrijk, we begrijpen elkaar veel beter. Een boekenkring zonder koortslip, een 10 voor een toptoets die ze helemaal zelf geleerd heeft, een toetsweek zonder buikpijn. Hoe fijn is dat!
Na iedere sessie kregen we een verslag van Leoniek. Dit vonden wij heel fijn. Doordat we al een dik half uur met elkaar in de auto hadden gezeten, stond er eigenlijk nooit iets nieuws voor ons in. Maar wel super fijn om het soms in net iets andere woorden terug te kunnen lezen en/of door te kunnen vragen. Het voelde echt als samen.
Wij bevelen Leoniek van harte aan! Ze is een hele fijne vrouw die snel in staat is verbinding te maken. Ze kan zonder oordeel luisteren, is constructief in haar coaching en maakt het leuk. En niet onbelangrijk, ze weet hoe het is om dyslectisch te zijn!”

- Lucienne & Mark

 

 

"Ik raad alle kinderen, adolescenten en wellicht volwassenen met dyslexie, coaching aan voor de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Eindelijk eens geen focus op beter worden in spelling, lezen, woordenschat, maar focus op wie jij bent, als mens en waar je goed in bent, welke gedachten je hebt en hoe die soms helpend of niet helpend zijn.
Leoniek heeft onze zoon echt verder geholpen; hij is zelfverzekerder, weet wat hij goed kan en niet, dat hij vragen moet stellen en dat anders zijn (tov zijn klasgenoten) niet slecht of verkeerd is. Hij heeft sociaal-emotioneel echt een ontwikkeling doorgemaakt. Leerkrachten zien dit ook!
Leoniek maakt goed contact met kinderen. Als ervaringsdeskundige weet ze heel goed wat er zoal kan spelen en weet ze voor de coachee veiligheid te creëren. Ze werkt netjes, georganiseerd en staat altijd open voor feedback van zowel client als ouders vd client. Heel prettig om na elke sessie een verslag te ontvangen en zo het traject te volgen.
Leoniek, nogmaals bedankt!"

- Gayle

 

 

“Onze dochter had een laag zelfbeeld, voelde zich dom, dacht dat ze dingen niet kon, vertoonde faalangst en was boos. Nu kijkt ze positiever naar zichzelf, ze begrijpt haar dyslexie, ze ziet haar kwaliteiten, is niet meer boos en ze komt op school voor zichzelf op. Leoniek, bedankt voor het meedenken in oplossingen en je rust. Je nam de tijd voor ons. Je bent een zacht en lief persoon en je verplaatst je goed in het kind.”

- Tamara & Bennie

 

 

“Jouw enthousiasme en passie hebben wij mogen ervaren. Prachtig hoe jij mijn zoon hebt geleerd om zijn dyslexie te “omarmen”. Zelf beschreef hij het gisteren als volgt: “Ik ben gezelliger thuis geworden, kan het goed aangeven wanneer mijn hoofd vol is, ik heb meer zelfvertrouwen, heb overzicht, rust, minder stress, duidelijkheid en ik weet nu hoe ik met mijn dyslexie om moet gaan.”

Je hebt onze zoon meer zelfvertrouwen gegeven voor de toekomst.
Voor tips en goede raad op het gebied van dyslexie ben je bij jou op de goede plek.
Bedankt Leoniek.”

- Lonneke

 

 

“Onze dochter zat in een heel diep dal toen ze bij Leoniek kwam. Ze had geen vertrouwen meer in haar eigen kunnen. Dankzij Leoniek is Silke weer tot "bloei" gekomen, ze ziet de dingen weer positief en heeft weer plezier. Ze heeft geleerd dat dyslexie niet een belemmering voor haar is maar juist een verrijking door haar kwaliteiten. Dit allemaal heeft ze in kunnen zien dankzij Leoniek! Wij zijn haar heel dankbaar dat we onze vrolijke dochter weer terug hebben!”

- Ingrid

 

 

“Onze zoon had veel last van een negatief zelfbeeld, zat niet lekker in zijn vel en was vaak angstig wat zich bij hem uitte in boosheid/ niet willen. Hij was het overzicht kwijt en verloor zich in dingen die wel overzichtelijk waren. Onze zoon kan zich nu beter uiten, vertelt wat hem dwars zit en heeft hierdoor meer overzicht. Bij acute stresssituaties lukt het hem niet om op het moment zelf goed te reageren, maar kan hij achteraf goed analyseren waar het mis ging en hoe hij dat kan veranderen. Onze zoon is door dit coachtraject zeker geholpen met de coach thema’s en doelen. Hij voelde zich gezien en begrepen door jou Leoniek. Hij vond het leuk, kon zijn verhaal kwijt en had een luisterend oor. Wat hij en wij zo fijn vonden was de huiselijke setting met limonade en een koekje. Ook voor ons als ouders was er tussen de gesprekken door voldoende ruimte voor reflectie. Bedankt voor de hele mooie en inspirerende kaart die onze zoon van je kreeg met een persoonlijk bericht.”

- Jantien & Gerard

 

 

“Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik door dit coachtraject ben geholpen met mijn coachvraag.

Mijn coachvraag was: Of ik kan accepteren dat ik deze (beperking) heb en daar vrede mee kan sluiten. Ik kan met overtuiging zeggen dat ik dat wel bereikt heb samen met Leoniek. Ik zie mijn dyslexie niet meer als een beperking die ik koste wat kost moet verbergen maar als iets wat bij mij hoort en daar de voordelen van moet benutten. Gelukkig gaat dyslexie ook gepaard met andere mooie eigenschappen waar onder empathie en het vermogen snel in oplossingen te denken.

Omdat Leoniek zelf ook dyslectisch is voelde ik me al snel begrepen en wist ze de juiste dingen te zeggen. Wat dat aan gaat een echte ervaringsdeskundige. Als ik iets tijdens de coachsessie niet begreep legde Leoniek het daarna met een mooi voorbeeld uit waardoor ik het wel begreep.

Maar ook tussen de coachsessies door gaf ze me zeker het gevoel dat ze wanneer en hoe dan ook wilde begeleiden. Leoniek kwam professioneel over. Gelukkig geen dure praktijk of een super de luxe psychologen stoel, maar lekker in een huiselijke sfeer. Leoniek deed het veel op gevoel wat voor mij het beste werkt. Wat ik haar als tip mee wil geven: dichter bij Zoetermeer komen wonen;).”

- Peter

 

 

“Door de gesprekken met Leoniek, zijn we tot nieuwe inzichten gekomen waardoor we onze zoon nu beter kunnen helpen.”

- Emelia & Martijn

 

 

“Onze dochter is minder onzeker en heeft door het traject ervaren dat ze ook heel veel wel kan. Ze heeft veel positieve kanten van zichzelf ontdekt. Dankjewel Leoniek ook voor het face-timen en het sturen van kaarten in de coronatijd.”

- Didi

 

“Als leerkrachten zien wij een meisje dat opener is, ze heeft meer succeservaringen wat betreft de leerstof. Ze deelt meer wat ze voelt en trekt naar veel meer kinderen toe. Haar zelfvertrouwen is vergroot en haar zelfbeeld is positiever.”

- Leerkrachten school Beuningen

 

“Na de overstap van zijn oude basisschool naar zijn huidige school zagen we dat dit onze zoon goed deed. Maar wij als ouders zagen dat dit nog niet voldoende was. Wij zagen dat er veel meer in hem zat, maar ’t kwam er niet uit. Ook de coaches van school zagen dit. Hij bleef altijd vrij op de vlakte, durfde niet goed duidelijk te praten en ook niet voor zijn mening op te komen. Wat wij nu zien is een vrolijke jongen, die duidelijk praat en zegt wat hij denkt. Zijn woedeaanvallen heeft hij veel beter onder controle en hij kan ook veel beter verwoorden waarom hij zo boos is. Wij zien de positieve veranderingen in zijn gedrag en daar zij wij heel blij mee. Onze zoon voelde zich door jou gezien en begrepen! Ga door met LEF Dyslexie, ’t werkt echt!”

- Carin & Robert

 

“Onze dochter mocht leren om te gaan met haar dyslexie en leren om haar gedachtes te sturen. Ze had snel het gevoel dat ze het niet kon en mocht echt werken aan haar zelfvertrouwen want op deze manier creëerde ze faalangst. Nu heeft ze meer inzicht gekregen in zichzelf en in wat dyslexie precies is en ook dat het soms zelfs voordelen kan hebben. Haar zelfvertrouwen zien we nu ook echt groeien en dat doet haar heel erg goed. Je ziet ze gewoon meer stralen. Onze dochter voelde zich heel erg begrepen en gehoord door jou. Je stond open voor alles wat onze dochter te vertellen had en omdat je zelf ook dyslexie hebt was dit echt een prettig gevoel voor onze dochter. Er met iemand over praten die het ook heeft vond ze heel erg fijn. Dit was een hele goede basis om verdere stappen in het traject te zetten.”

- Paulien & Harald

 

“Onze dochter was erg onzeker. Ze vond het echt een last om dyslexie te hebben. Ze had weinig zelfvertrouwen, was faalangstig en erg gericht op resultaten bij de toetsen. Nu is ze trots en zegt ze ook vol trots: ‘ik heb dyslexie’. Het hoort nu bij haar. Ze heeft ook veel meer zelfvertrouwen. De toetsen blijven wel een wankel punt. Ze probeert het meer los te laten maar is zich er erg van bewust dat de uitkomsten van haar toetsen belangrijk zijn voor het VO volgend jaar. Ze voelde zich erg fijn bij jou: ‘Leoniek begrijpt mij gewoon’. Wij als ouders kregen fijne feedback via de mail. Fijn dat we ook voor of na de coachsessie vragen konden stellen, het voelde alsof de deur altijd voor je open staat. Grote betrokkenheid en je speelt goed in op de behoefte van het kind!”

- Chavelli & Daniël