“We kijken het nog even aan…”

Nieuwe schooljaar dyslexie

Het nieuwe schooljaar begint. Jouw kind heeft genoten van een heerlijke ontspannen vakantie. Geen school. Geen huiswerk. Rust! Spelen! Doen wat jouw kind leuk vindt. Zo zou je jouw kind het liefste altijd willen zien.

 

Afgelopen schooljaar zag je dat het niet goed ging met jouw kind maar nu lijkt het weer beter te gaan. Diep in jouw hart weet je dat er hulp nodig is maar vanuit de hoop dat jouw kind zo lekker in zijn vel blijft zitten denk je: “we kijken nog even aan”.

 

Hoe hard het ook klinkt, zonder actie geen verandering. Mijn advies: wacht niet af, blijf het niet langer aankijken maar neem zelf de regie. Hoop niet meer maar ga SAMEN aan de slag zodat jouw kind echt lekker in zijn of haar vel komt te zitten.

 

Denk na over de huidige situatie en wat je graag zou zien in de gewenste situatie. Maak hier werk van en zoek passende hulp. Iemand die jouw kind begrijpt, waar jouw kind zich prettig bij voelt. Die vertrouwt voelt en waar jouw kind in alle veiligheid zijn of haar ervaringen kan delen en werken aan groei. Groei in persoonlijke ontwikkeling. Groei in zelfkennis. Groei in zelfvertrouwen. Zodat het leert om te gaan met zijn of haar (vermoeden van) dyslexie.

 

Je bent je hele leven dyslectisch. Hoe fijn is het dan om als kind al te weten wat dyslexie precies is. Wat het voor jou betekent. Wat hierdoor juist jouw kwaliteiten zijn. Hoe je jouw omgeving mee kunt nemen in wat jij nodig hebt maar ook zeker wat jij toevoegt. Zodat leerkrachten weten hoe ze jou kunnen helpen en ook wat ze juist niet moeten doen.

 

In plaats van niet lekker in je vel zitten, dom en/of anders voelen, onzeker zijn, faalangst ontwikkelen gaat jouw kind naar een zelfverzekerd gevoel.
Denk eens terug aan hoe jouw kind eruitzag voor de zomervakantie. Verwacht niet dat het begin van dit schooljaar ‘zomaar’ anders verloopt.
Neem het heft in eigen hand!