LEF Dyslexie: hoe het allemaal begon…

Kinderen en volwassenen met dyslexie coachen. Ze helpen om te leren omgaan met dyslexie én te groeien in hun zelfvertrouwen.

 

In de zomer van 2017 liep ik vast op mijn werk, mijn manager zei: “Leoniek, je bent goed in wat je doet maar je houdt jezelf compleet voor de gek. Ga op reis, ga ontdekken waar je echt blij van wordt, waar jouw hart sneller van gaat kloppen, zoek het dichter bij jezelf.” In diezelfde periode was ik ook jarig en kreeg ik van mijn ouders het boek: “Dyslexie stoornis of intelligentie”. Een boek waar ik maar in bleef lezen. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Eindelijk begreep ik mezelf! Er stond zoveel informatie in over dyslexie waar ik nog nooit van gehoord had. “Dyslexie is dus meer dan alleen de uitdagingen met lezen, schrijven en spellen” zei ik tegen mijn ouders. “Wisten jullie dat?” vroeg ik. “Nee” zeiden ze. Ik wist direct al dat ik iets met deze kennis wilde doen alleen nog niet concreet wat en hoe dan. Ik ben andere dyslecten gaan benaderen en vragen of zij wisten dat dyslexie meer was dan alleen de uitdagingen met lezen, schrijven en spellen en weer werd er in koor gezegd: “NEE”!

 

Toen wist ik het zeker: mijn reis gaat in het teken staan van het onderzoeken wat ik concreet ga doen om de informatie over dyslexie te verspreiden. Ik vertrok in oktober 2017 naar Zuid-Amerika en door alle gesprekken met wildvreemden is me duidelijk geworden wat ik wilde. Ik wil kinderen en volwassenen met dyslexie coachen. Ze helpen om te leren omgaan met dyslexie én te groeien in hun zelfvertrouwen. Maar bij terugkomst eind april 2018 dacht ik: hoe ga ik dit doen want ik heb economie gestudeerd?! Ik mag dan wel dyslectisch zijn, al 28 jaar lang, maar dat is niet voldoende.

 

Ik ben de opleidingen tot Kindercoach, Dyslexiecoach, Dyslexie & Hoogbegaafdheid en Speltherapie gaan volgen en ondertussen ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. LEF Dyslexie was geboren! Ik ben mijn eigen praktijk gestart omdat ik kinderen, ouders en volwassenen op maat wil coachen waarbij mijn eigen ervaringen, opgedane kennis en vaardigheden bij elkaar komen. Iedere dag ben ik dankbaar dat ik kinderen en volwassenen geheel op maat mag helpen. Ik zie ze groeien in hun zelfvertrouwen en de acceptatie van hun dyslexie wat maakt dat ze vanuit ontspanning verder kunnen ontwikkelen.

 

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en is LEF gegroeid. Ik heb meer dan 100 kinderen en volwassenen uit het hele land én België mogen helpen zowel in mijn praktijk als online. Ik blijf mezelf en mijn bedrijf altijd ontwikkelen en vanaf begin volgend jaar volgen er nieuwe stappen. Ik kan er nog niets over verklappen maar het gaat groots worden én zo leuk want ik ga nog meer mensen bereiken en kunnen helpen!

 

Wil je meer informatie ontvangen over mijn trajecten of op de hoogte blijven van mijn ontwikkelingen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief: https://www.lefdyslexie.nl/gratis/