Weet jij welke waarde dyslectici toevoegen aan jouw bedrijf?

Afgelopen donderdag vond the Dyslexia Showcase van @Made By Dyslexia, gepresenteerd door CNN nieuwslezer @Robyn CURNOW, plaats op de @The Schenck School in Atlanta. Deze showcase stond in het teken van de (onderbelichte) toegevoegde waarde die dyslectici bezitten.

Om de wereld te laten zien dat dyslexie niet alleen nadelen heeft, is Made By Dyslexia de samenwerking aangegaan met @EY. EY heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kwaliteiten van dyslectici. Deze zijn vergeleken met de kwaliteiten die de medewerker van de toekomst nodig heeft. Wat blijkt, dyslectici scoren hoog op kwaliteiten als: visualiseren, inbeelden, communicatie, verkennen, het maken van verbindingen en beredeneren. Voor meer informatie zie: ‘The value of dyslexia – Dyslexic strengths and the changing world of work’.

Daarnaast heeft Made By Dyslexia in samenwerking met @Microsoft programma’s ontworpen om dyslectici en hun omgeving (docenten, werkgevers, familie, collega’s etc.) te helpen en te laten weten wat dyslexie ECHT is. Hieronder vallen trainingen maar ook een voorleesprogramma en filmpjes van beroemdheden met dyslexie.

Met LEF Dyslexie draag ik, samen met deze organisaties, bij aan het brengen van bewustzijn van de toegevoegde waarde, de sterktes en uitdagingen van het dyslectische brein! Het is belangrijk dat alle scholen, docenten, werkgevers, werknemers en ouders begrijpen wat dyslexie is. Wat de uitdagingen en kwaliteiten van dyslectici zijn. Alle kinderen/jongeren/volwassenen verdienen het om volledig in hun kracht te kunnen staan en het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Met zelfvertrouwen, een kloppend zelfbeeld en zonder faalangst zichzelf te begrijpen en begrepen te worden door hun omgeving.

De showcase is te bekijken op YouTube https://lnkd.in/drayexd.

Goede week!