VERMOEDEN VAN DYSLEXIE

 

Loodzwaar. Boosheid. Stress. ‘Ik zie nu thuis dat mijn kind het wél kan. Doordat ik veel voorlees. Ik begrijp nu ook waarom het er op school niet uit komt en het mijn kind veel frustratie geeft. In de familie komt dyslexie voor. Zou het bij mijn kind dan toch dyslexie zijn?’

 

‘Ik herken veel van wat je zegt’, zeiden diverse ouders tijdens mijn webinar met als onderwerp: Thuisonderwijs & dyslectisch? Van frustratie naar ontspanning. ‘Met name het stuk sociaal-emotioneel waarvan ik helemaal niet wist dat dit een gevolg is van de dyslexie’. De standaard kenmerken kennen we allemaal wel. Het omdraaien van de d en de b of de p en de q. Het lezen van een ander woord dan dat er staat. Langzamer lezen. Woorden vergeten op te schrijven, etc. Maar wist je dat je dyslexie ook anders kunt bekijken?

 

Mijn LEF Online Huiskamersessie: Dyslexie anders bekeken met “de 20 onderbelichte kenmerken van dyslexie” is zowel voor ouders die weten dat hun kind dyslectisch is als voor ouders die het vermoeden hebben dat hun kind dyslectisch is. Voor ouders die de dyslexie op een andere manier willen bekijken. Voor ouders die merken en zien dat de (vermoedelijke) dyslexie veel meer met zich meebrengt dan alleen moeite met lezen en schrijven. Voor ouders die willen weten hoe ze hun kind goed kunnen ondersteunen. Ouders die bereid zijn om zich te verdiepen. Daarin te investeren qua tijd en energie.

 

Ben je professional? Wil je meer weten over dyslexie vanuit een ander perspectief? Ben je benieuwd hoe je dyslexie nog beter kunt signaleren in de klas? Dan is mijn online sessie ook interessant voor jou.

 

Help je me mee door te delen? Om ook andere ouders te helpen in hun zoektocht. ♥