DYSLEXIE & VASTLOPEN OP HET WERK?!

 

In de top 3 van aanleidingen voor volwassenen om erachter te komen dat ze dyslectisch zijn staan:

  • vastlopen op het werk;
  • vastlopen in de relatie;
  • jouw kind krijgt de diagnose.

 

Als Dyslexiecoach begeleid ik onder andere volwassenen die op werkgebied vastlopen.

Een dyslectisch brein werkt anders dan een ‘standaard brein’. Logisch gevolg daarvan is dat jij belemmeringen kunt ervaren in het dagelijks leven. Voel je je onbegrepen? Schaam je je voor de schrijffouten die je maakt? Ervaar je moeite om duidelijk te maken waar je tegenaan loopt? Ga jij lezen uit de weg? Of durf je niet te beginnen aan nieuwe dingen als een studie? Heb jij in een werkbespreking duidelijk in je hoofd wat je wilt zeggen maar kom je maar niet op dat ene woord? Durf je niet tegen collega’s te zeggen dat je dyslectisch bent?

Wil jij af van de schaamte, onzekerheid, het onbegrip en/of de faalangst? Wil jij verandering?

De wereld om ons heen kunnen we niet veranderen, wel onszelf. Na de één op één coaching begrijp jij jezelf en de werking van jouw brein. Dit is essentieel om verandering teweeg te brengen. In de coachsessies wordt je je zowel bewust van jouw (dyslectische) kwaliteiten als van het effect van onbewuste gedachten en gevoelens. Het inzicht wordt vergroot. Samen werken we aan het accepteren van het hebben van dyslexie, communicatie, zelfvertrouwen, zelfbeeld en begrip. Je zult ervaren dat er grote vooruitgang geboekt wordt! En zult de dyslexie als kans in plaats van beperking gaan zien.

Steve Jobs is HET voorbeeld van een dyslect die anders kijkt naar de arbeidsmarkt. Hij ziet anders zijn, een andere kijk hebben en anders denken niet als nadelen maar juist als voordelen.

Van mijn cliënten hoor ik vaak dat ze het gevoel hebben dat hun leidinggevenden (te) veel kijken naar wat ze niet kunnen, waar hun beperking ligt, in plaats van naar de waarde die ze toevoegen aan het bedrijf. Juist doordat ze anders zijn, denken, handelen en kijken.

Kijken naar de kwaliteiten die de medewerkers hebben en deze inzetten is DE manier om waarde toe te voegen aan een bedrijf. Gebruik de kwaliteiten van deze persoon niet alleen in zijn eigen rol of functie maar kijk waar deze persoon nog meer waarde toe kan voegen aan het bedrijf!

Wil je meer weten over dyslexie op de werkvloer? Gun je het hetzelf of jouw werknemer om de dyslexie volledig te omarmen en als een kans te zien? Neem contact met me op voor één op één coaching.

Wil je meer uit de (dyslectische) kwaliteiten van jouw werknemers/ jouw team halen? Neem dan contact met me op en we bespreken de mogelijkheden van (maatwerk) trainingen en workshops!

Of zoals Steve het zou zeggen: ‘let your people tell you what to do’!