Dyslectisch? Zelfvertrouwen een issue?

 

Met het paasweekend voor de deur en de zon die schijnt is het tijd om terug te blikken op de afgelopen weken en jullie mee te nemen in het moois dat voor me ligt.

Op donderdag 4 april had ik mijn laatste werkdag op het project waar ik voor Deloitte werkzaam was. Een gekke dag, het afsluiten van een periode. Na ruim 4 jaar in de financiële sector te hebben gewerkt ga ik de sector verlaten. Maar waar je iets afsluit verschijnt er ook wat moois. De officiële start van mijn bedrijf: nu kan ik er vol voor gaan en er al mijn tijd aan besteden. De afgelopen maanden heb ik besteed aan het onderzoeken van de behoefte. De behoefte van dyslectische kinderen/jongeren/volwassenen hun ouders en hun omgeving. Het onderwerp dat iedere keer terugkomt is ‘zelfvertrouwen’.

Kinderen met dyslexie die in aanmerking komen voor een vergoede behandeling, vanuit de gemeente, worden nu door orthopedagogen en psychologen begeleid. De begeleiding richt zich met name op lezen, schrijven en spelling. De sociaal-emotionele ontwikkeling en psycho-educatie worden deels meegenomen in de behandeling. Ouders gaven in gesprekken tijdens mijn onderzoeksperiode aan dat deze zaken echter onvoldoende behandeld worden. Hun kinderen blijven last houden van: een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, een niet kloppend zelfbeeld, concentratieproblemen, het niet bewust zijn van de eigen kwaliteiten, onbegrip, etc.

Goed nieuws! Op deze vlakken coach ik als professional & ervaringsdeskundige. Ik combineer mijn opleidingen (Kindercoach & Dyslexiecoach) met mijn 29 jaar ervaring en met wetenschappelijk onderzoek. Ik help mensen om hun eigen dyslectische brein en de mogelijkheden die het biedt beter te begrijpen.

Heb LEF! Ik ben ervan overtuigd dat verandering plaatsvindt door anders te denken. Kan niet bestaat niet. Er zijn altijd mogelijkheden en kansen. Maar pas als je jezelf werkelijk begrijpt, je jezelf bewust bent van jouw onbewuste gedachten en verwachtingen, ligt geluk binnen handbereik. Het is mijn missie om het begrip rondom dyslexie te vergroten. Te voorkomen dat mensen, met name kinderen, hun hele leven last blijven houden van gevoelens van onzekerheid, schaamte en faalangst.

Ik werk met kinderen en ouders. Met leerkrachten, remedial teachers en intern begeleiders binnen een schoolomgeving. Daarnaast bied ik trainingen aan het bedrijfsleven. Door middel van persoonlijke coaching en het geven van trainingen in scholen en in bedrijven laat ik mensen kennis maken met de andere werking van het dyslectische brein.

Wil je meer weten over wat ik te bieden heb? Neem je tijd om mijn website (www.lefdyslexie.nl) te bekijken en laat je informeren en inspireren. Liever direct een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek? Stuur dan een mail naar: leoniek@lefdyslexie.nl.