Werk met mij volwassenen

 

Een dyslectisch brein werkt anders dan een ‘standaard brein’. Logisch gevolg daarvan is dat jij belemmeringen ervaart in het dagelijks leven. Voel je je onbegrepen? Ervaar je moeite om duidelijk te maken waar je tegenaan loopt? Ga jij lezen uit de weg? Of durf je niet te beginnen aan nieuwe dingen als een studie?

 

Heb jij in een werkbespreking duidelijk in je hoofd wat je wilt zeggen maar kom je maar niet op dat ene woord? Durf je niet tegen collega’s te zeggen dat je dyslectisch bent? Wil jij af van de schaamte en onzekerheid? Wil jij verandering?

 

Herken je dit?

 • De dyslexie zorgt ervoor dat je je schaamt, onzeker voelt en/of gevoelens van faalangst ervaart.
 • Je begrijpt jezelf regelmatig niet of begrijpt niet waarom anderen jou niet begrijpen.
 • Je voelt je regelmatig anders dan anderen.
 • De dyslexie houdt jou tegen om verdere stappen te zetten in het leven.
 • Jouw gedachten zitten jou in de weg.
 • Jouw dyslexie is een geheim voor (een deel van) jouw omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zou je graag willen dat...

 • Jij weet hoe jouw brein werkt en je jezelf hierdoor begrijpt.
 • Jij weet wat het effect is van onbewuste gedachten en gevoelens.
 • Jij weet wat jouw (dyslectische) kwaliteiten zijn.
 • Jij weet hoe je jouw omgeving mee kunt nemen in jouw manier van denken.
 • Jij weet hoe je moet communiceren zodat anderen jou kunnen volgen.
 • Je jouw angsten voor lezen én het starten met nieuwe dingen niet meer uit de weg gaat.
 • Jij weet hoe je om moet gaan met het niet meer op woorden komen.
 • Jij vanuit intrinsiek zelfvertrouwen, aan jouw omgeving, uit kan leggen wat dyslexie voor jou betekent en wat voor jou de toegevoegde waarde is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jij gunt jezelf geluk, dat je weet hoe je met jouw dyslexie om kunt gaan en je je vanuit ontspanning verder kunt ontwikkelen.

 

Dit alles vanuit een stevige basis in jouw zelfvertrouwen.

En dat je jouw omgeving mee kunt nemen in wat je nodig hebt én wat je met jouw kwaliteiten toevoegt.

Je bent er nu klaar voor, je geeft jezelf de kans om je te ontwikkelen en jouw dyslexie te accepteren.

Met in de basis het werken aan jouw zelfvertrouwen.

Je bent er klaar voor, je wilt aan de slag!

 

Je wilt middels gespecialiseerde coaching (offline en/of online) op maat aan de slag met jouw uitdagingen.

 

Je wilt gelukkig zijn, dat je van jezelf mag zijn wie je bent, met jouw kwaliteiten en jouw uitdagingen, dat je met jouw dyslexie hebt leren omgaan en dat je jezelf begrijpt maar vooral dat jouw zelfvertrouwen voor nu en in de toekomst een boost krijgt.

Hoe kan ik je helpen?

 

Volwassencoaching

 

Ik ga doelgericht en volledig op maat samen met jou aan de slag om jouw zelfvertrouwen te vergroten en leer je hoe je met jouw dyslexie omgaat.

 

We gaan ervoor zorgen dat jij jezelf en jouw dyslexie beter begrijpt. In het coachtraject (offline en/of online) vergroot ik jouw inzicht. Ik help jou om je bewust te worden van jouw dyslectische kwaliteiten en deze actief in te gaan zetten. Je gaat de dyslexie accepteren en als mogelijkheid in plaats van beperking zien. Tijdens één op één offline of online sessies krijg je praktische handvatten en tools die je direct in de praktijk toe kunt passen.

Een situatie kan dusdanig urgent zijn voor jou.

 

Daarom streef ik er altijd naar om snel te kunnen starten met de (offline en/of online) coaching. Dit maakt dat ik na het krijgen van een aanvraag op korte termijn de LEF Call wil inplannen.

 

In dit gesprek bespreken we de huidige situatie en de situatie waar je naar toe wil. Ik vertel wat ik voor jou kan betekenen. Als we beide voelen dat ik de juiste persoon ben om je verder te helpen, kan de coaching binnen 2 weken van start gaan.

 

De coachtrajecten zijn altijd volledig op maat. Iedere persoon heeft een andere behoefte en verdient daardoor een andere benadering. Ik vind het belangrijk dat jij je vertrouwt bij mij voelt en je veilig voelt in mijn praktijk, een warme en gezellige ruimte.

 

Dit is de basis vanuit waar we starten naar een mooie ontwikkeling in het zelfvertrouwen en het leren omgaan met de dyslexie.

“Ik ben heel erg blij, ik heb echt heel veel aan jou gehad. De punten waar ik me altijd dom in heb gevoeld zijn heel erg onterecht. De sessie over de hersenhelften, dat mijn hersenen heel anders werken dan die van een ‘normaal’ mens, dat heeft mij wel heel erg geholpen. Oké misschien is het voor een ander heel raar maar ik ben zo. Dat maakt me niet dom maar dat maakt me gewoon op een hele andere manier slim. Dat was voor mij een eyeopener. Ik heb mijn dyslexie bij alle werkgevers geheimgehouden. Nu zie ik pas welke kwaliteiten ik door mijn dyslexie heb: goed in cijfers, goed in fotografisch geheugen, tactisch, doelgericht en praktisch overzicht. De kwaliteiten zijn er en mag ik nu bewust in gaan zetten. Ik kan heel goed denken over structuur, ik zie lijntjes anders, ik moet hier geen geheim van maken. Dit zijn mijn kwaliteiten. Ik wil open en eerlijk zijn over mijn dyslexie en het hele verhaal vertellen, zodat een werkgever mij aanneemt op mijn kwaliteiten. Ik wil een passende functie waar ik wel kan shinen!”

Aanbeveling van Stephanie

Heb ik me al voorgesteld?

Vanuit mijn eigen dyslexie, de opleidingen Kindercoach, Dyslexiecoach, Dyslexie & Hoogbegaafdheid en Speltherapie en wetenschappelijke kennis heb ik een brede expertise opgebouwd die ik nu met liefde inzet binnen mijn praktijk.

 

Het coachtraject (offline en/of online) is een waardevolle investering die jou in de rest van jouw leven veel gaat opleveren! Waarom door blijven gaan als het ook anders kan?

Enthousiast geworden? Wil jij zo snel mogelijk aan de slag?

Plan nu een kosteloze en vrijblijvende LEF Call in om jouw eigen, unieke situatie met mij door te spreken.

Veelgestelde vragen

Is dit iets voor mij?

 

Ben jij klaar voor persoonlijke groei? Sta je open voor zelfreflectie, nieuwe mogelijkheden en ben je bereid om hier zelf tijd en energie in te investeren?

 

Wat krijg ik precies?

 

Je krijgt een coachtraject dat 100% op maat gemaakt is voor jouw situatie. We kijken samen naar de behoeften, stemmen van tevoren de doelen af en werken hier samen naar toe.

 

Besteed je werk uit?

 

Ik besteed mijn werk niet uit. Gedurende een coachtraject bij LEF Dyslexie werk je dus alleen met mij samen.

 

Hoelang duurt het gehele traject?

 

Afhankelijk van de vraag, wens, vorm en intensiteit duurt een coachtraject bij mij tussen de 2 en 4 maanden.

 

Wat gebeurt er als ik vandaag een gesprek plan?

 

 

Nadat je besloten hebt om met mij het coachtraject in te gaan, plannen we op korte termijn het intakegesprek in. Hierin bespreken we het doel en plannen we de eerste sessie(s) in.

 

In mijn praktijk streef ik ernaar om snel te kunnen starten. Hierdoor garandeer ik weinig tot geen wachtlijsten en kunnen we vrijwel direct aan de slag.

Ik woon niet in de buurt van Altforst (Land van Maas & Waal, Gelderland), is een coachtraject ook online mogelijk? 

 

Ja naast het coachen in mijn praktijkruimte in Altforst (Gld. in de driehoek van Nijmegen, Utrecht en Den Bosch) coach ik ook online. Een combinatie van coaching in mijn praktijk en online is ook mogelijk. Ook hier is er sprake van maatwerk.