LEF Dyslexie

Heb LEF! Ik ben ervan overtuigd dat verandering plaatsvindt door anders te denken. Kan niet bestaat niet. Er zijn altijd mogelijkheden en kansen. Maar pas als je jezelf werkelijk begrijpt, je je bewust bent van jouw onbewuste gedachten en verwachtingen, ligt geluk binnen handbereik. Het is mijn missie om het begrip rondom dyslexie te vergroten. Te voorkomen dat mensen, met name kinderen, hun hele leven last blijven houden van gevoelens van onzekerheid, schaamte en faalangst.

Filmpje LEF Dyslexie

Coaching

Eén-op-één coaching kinderen

Bij de 1 op 1 coaching, kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft. We maken eerst telefonisch kennis. In dit gesprek stel ik vragen om de situatie in beeld te krijgen. Wat doet pijn, wat wil je jouw kind besparen en waar verlang je naar?In de intake bepaal ik samen met jou en jouw kind doelen waar we in het traject naar toe gaan werken. Op een speelse en ontspannen manier. Vervolgens maak ik aan de hand van de intake een trajectvoorstel op maat.

Eén-op-één coaching ouders

Het coachtraject bestaat uit een intakegesprek, waarin ik jou vragen stel om een goed beeld te krijgen van de situatie. Samen formuleren we doelen. Ik maak een trajectvoorstel op maat. In de coachsessies vergroot ik jouw inzicht en geef ik jou concrete handvatten om jouw doelen te bereiken. Ik inspireer jou op energieke wijze tot actie, versnelling en succes. Dit gaat impact hebben op jou en op de gezinssituatie.

Eén-op-één coaching volwassenen

In een één-op-één intakegesprek vorm ik door het stellen van diverse vragen een beeld van de situatie. Ik vraag je naar jouw pijnen en verlangens en samen bepalen we doelen waar we aan gaan werken. Ik maak een trajectvoorstel op maat. In het coachtraject vergroot ik jouw inzicht. Ik help jou om je bewust te worden van jouw dyslectische kwaliteiten en deze actief in te gaan zetten. Je gaat de dyslexie accepteren en als mogelijkheid in plaats van beperking zien. Het is mijn passie om jou te activeren om meer uit jouw leven te halen door succesvol te worden met wat je het liefste doet.

 

Lees meer over coaching

 

Coach kind met dyslexie meer zelfvertrouwen.

LEF Sessies

Ouders

Ga mee in de wereld van dyslexie! In deze sessie (lezing) ga ik in op wat er mogelijk is voor dyslectici, zowel qua kwaliteiten en begeleiding als op sociaal-emotioneel vlak. Ik schets een perspectief. Bij ouders zullen puzzelstukjes op hun plaats vallen door herkenning en erkenning van zaken waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Onderwijsprofessionals

In deze sessie ga ik in op wat er mogelijk is voor dyslectici, zowel qua signaleren en begeleiden als op sociaal-emotioneel vlak. Ik schets een perspectief. Door het inzicht van de onderwijsprofessionals te vergroten zal het begrip toenemen en zullen kinderen anders benaderd worden.

 

Meer over LEF Sessies

 

Lezing dyslexie in Den Bosch, Nijmegen of online.

LEF Boosts

 

Kinderen
Loopt jouw kind er tegenaan dat het zich niet begrepen voelt? Zichzelf soms niet begrijpt? Net zo wil zijn als de andere kinderen in de klas? Worstelt met zelfvertrouwen/faalangst en/of zelfbeeld?

De wereld om ons heen kunnen we niet veranderen maar wel onszelf en de manier waarop we naar dingen kijken, hoe we communiceren en handelen. Hiervoor is inzicht en zelfbegrip nodig. In deze workshop gaan we hier spelenderwijs mee aan de slag!

 

Onderwijsprofessionals
In deze Boost ga ik proactief met de onderwijsprofessionals aan de slag. De Boost is een combinatie van informatie en actief bezig zijn. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Wat is dyslexie nu echt? Wat zijn de sociaal-emotionele uitdagingen van dyslectici? Hoe werkt het dyslectische brein en hoe ga je hier als professional mee om? Tijdens de boost gaat de aandacht uit naar de kracht van het dyslectische brein. Dyslexie biedt kansen. De prikkelende, aansprekende en inzicht vergrotende voorbeelden die de revue passeren zorgen voor herkenning.

 

Meer over LEF Boosts

 

 

Workshop kind met dyslexie in Den Bosch en Maas en Waal.