Coaching

Één-op-één kindercoaching: Wat gaan we doen?

Een dyslectisch brein kijkt en beleeft de wereld om zich heen anders. Logisch gevolg daarvan is dat jouw kind zich niet begrepen voelt en soms moeite heeft om duidelijk te maken waar het tegenaan loopt. Ik begrijp jouw kind en weet wat het doormaakt. Hierdoor kan ik eerlijk en open naar jouw kind zijn, kan ik voorbeelden benoemen die zorgen voor herkenning en vertrouwen. Samen werken we aan het accepteren van het dyslectisch zijn. In volle waardering en met respect voor elkaar.

Ik heb diverse methodieken in het LEF Coachtraject verwerkt. Gedurende het coachtraject krijgt jouw kind de stappen, tools en technieken zodat ook hij het volle potentieel uit zichzelf kan gaan halen. Jouw kind begrijpt zijn brein en krijgt hierdoor een positiever zelfbeeld. Jouw kind ontdekt waar het goed in is en kan gaan leven vanuit intrinsiek zelfvertrouwen!

 

Door de één-op-één coaching:

 • Leert jouw kind hoe zijn hersenen, oren en ogen werken.
 • Krijgt jouw kind meer inzicht in zijn communicatie en leert hoe het kan communiceren zodat anderen hem begrijpen.
 • Ontdekt jouw kind welke kwaliteiten en eigenschappen hem uniek maken.
 • Wordt jouw kind zich bewust van zijn gedachten, verwachtingen en gevoelens.
 • Krijgt jouw kind vertrouwen in zichzelf.
 • Gaat jouw kind (meer) van zichzelf houden en de dyslexie omarmen.

"Heel blij dat we Leoniek hebben gevonden! Onze dochter vond het fijn dat Leoniek haar begreep, luisterde en oplossingen kon aandragen. Ze is er met veel zelfvertrouwen uitgekomen. Alle frustraties, die o.a. voortkwamen uit lezen, zijn weg, heeft ze mee leren omgaan. Voor nu en voor in de toekomst. Leoniek bedankt voor deze waardevolle begeleiding."

Annelies en Joep

Één-op-één coaching voor ouders, wat gaan we doen?

In de coachingsgesprekken kijken we samen naar hoe we een zo veilig mogelijke omgeving kunnen creëren voor jouw kind. Dat doen we door naar de schoolomgeving én naar de thuissituatie te kijken. Om een verandering te bereiken is het noodzakelijk dat de omgeving waarin jouw kind zich beweegt (school en thuis) met hem/haar mee verandert. Hierbij kan het voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Door de genetische bepaling van dyslexie is de kans groot dat naaste familieleden (broertjes, zusjes, grootouders, maar zeker ook jijzelf) eveneens een dyslectisch brein hebben.

De coachingssessies kunnen ervoor zorgen dat er dingen op hun plek vallen. Herkenning optreedt. Maar ook dat er herinneringen naar boven komen die misschien minder prettig zijn. De route die we met jouw kind af gaan leggen kan voor een emotionele achtbaan zorgen waar je misschien niet op voorbereid bent. Ik kan je op voorhand zeggen dat mocht dit zo zijn, we hier samen mee aan de slag gaan. Wat ik veelal zie is dat men na de coaching enorme sprongen heeft gemaakt. Sprongen in de communicatie binnen het gezin, maar zeker ook sprongen in begrip en acceptatie waardoor worstelingen en frustraties voorgoed tot het verleden behoren.

“Na de één op één coachingsessies met Leoniek begreep ik niet alleen mijn kind veel beter, maar snapte ik ook waar mijn eigen worstelingen in mijn leven en met name in mijn jeugd vandaan kwamen.”

Chantal

Één-op-één coaching voor volwassen: Wat gaan we doen?

Een dyslectisch brein werkt anders dan een ‘standaard brein’. Logisch gevolg daarvan is dat jij belemmeringen ervaart in het dagelijks leven. Voel je je onbegrepen? Ervaar je moeite om duidelijk te maken waar je tegenaan loopt? Ga jij lezen uit de weg? Of durf je niet te beginnen aan nieuwe dingen als een studie?

 

Heb jij in een werkbespreking duidelijk in je hoofd wat je wilt zeggen maar kom je maar niet op dat ene woord? Durf je niet tegen collega’s te zeggen dat je dyslectisch bent? Wil jij af van de schaamte en onzekerheid? Wil jij verandering?

 

De wereld om ons heen kunnen we niet veranderen,
wel onszelf!

Na de één op één coaching weet jij:

 • hoe jouw brein werkt en begrijp je jezelf hierdoor.
 • wat het effect is van onbewuste gedachten en gevoelens.
 • wat jouw (dyslectische) kwaliteiten zijn.
 • hoe je jouw omgeving mee kunt nemen in jouw manier van denken.
 • hoe je moet communiceren zodat anderen jou kunnen volgen.
 • ga jij jouw angsten voor lezen en het starten met nieuwe dingen niet meer uit de weg.
 • hoe je om moet gaan met het niet meer op woorden komen.
 • uit intrinsiek zelfvertrouwen, aan jouw omgeving, uit te leggen wat dyslexie voor jou betekent en wat voor jou de toegevoegde waarde is.

“Je hebt mij, middels dit coachtraject, bruikbare middelen geboden die mijn doelstellingen hebben gerealiseerd. Ook heb je me echt purpose gegeven aan mijn persoonlijkheid!”

Anoniem

 

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek, telefonisch of via Skype, is gratis. Is er van beide kanten een goed gevoel? Dan volgt er een intakegesprek van 1-1,5 uur á €115,00.

 

Bij de start van een vervolgtraject neem ik deze kosten voor mijn rekening en is dit gesprek voor jullie dus gratis.

Intake

Voor de intake kom ik graag bij jullie thuis op de thee. Op een ontspannen manier elkaar leren kennen, luisteren en voelen of er een klik is. Ik wil dat jouw kind zich vertrouwd bij mij voelt en zich herkent, dit is de basis voor jouw kind om zich kwetsbaar op te kunnen stellen. Besluit je na de intake dat we samen het traject ingaan? Leuk!

Trajectvoorstel

Afhankelijk van de vraag, wens, vorm, intensiteit en duur, doe ik een trajectvoorstel op maat. Bij de prijs zit alles inbegrepen: intakegesprek, coachingsafspraken, sessies, btw, materiaal, tussentijds mail- en/of telefonisch contact, verslagen, advies en/of tips voor thuis, eventuele bezoeken aan school en eventuele samenwerking met andere professionals.

 

Tijd, duur en locatie worden in onderling overleg verder afgesproken. 

Neem voor een indicatie van de kosten persoonlijk contact met mij op via leoniek@lefdyslexie.nl